Napad na Jemen
Foto: Printscreen/Twitter


Predsednik Belorusije, Aleksandar Lukašenko, upozorio je na moguće katastrofalne posledice ukoliko dođe do eskalacije između Rusije i Ukrajine. Izjavio je da bi bacanje "prljave bombe" na ruski grad rezultiralo nestankom Ukrajine, umesto rušenja Rusije.

Lukašenko je istakao da bi bilo kakav napad nuklearnim oružjem na Ukrajinu doveo do njenog nestanka, umesto sloma Rusije kao što to neki možda očekuju. Ovo upozorenje dolazi u vreme povećanih napetosti između Rusije i Ukrajine, sa spekulacijama o mogućem vojnom sukobu.

Takođe, Lukašenko je izneo tvrdnju da Zapad želi eskalaciju u regionu, i da bi uvođenje NATO trupa u Ukrajinu moglo dovesti do potpuno novog rata sa nepredvidivim posledicama. On je istakao da bi ruska vojska mogla izvući najopasnije oružje iz skladišta ukoliko se takav scenario ostvari.

Ove izjave dolaze u kontekstu zaoštravanja odnosa između Rusije i Zapada, kao i između Rusije i Ukrajine. Lukašenko je jasno izneo svoju zabrinutost i upozorio na potencijalne katastrofalne posledice ukoliko se konflikt dodatno rasplamsa.

Aleksandar Lukašenko je takođe kritikovao zapadne ambicije u regionu, tvrdeći da Zapad želi eskalaciju kako bi postigao svoje ciljeve. On je istakao da bi Ukrajina želela da bude napadnuta nuklearnim oružjem, što bi odgovaralo interesima Zapada, posebno Anglosaksonaca.


Upozorenje na posledice uvođenja NATO trupa u Ukrajinu

Beloruski predsednik takođe je upozorio na moguće posledice ukoliko Zapad odluči da uvede trupe NATO u Ukrajinu. On je istakao da bi takav potez mogao dovesti do potpuno novog rata, sa nepredvidivim ishodom. Ova upozorenja ukazuju na ozbiljnu zabrinutost u vezi sa mogućim daljim zaoštravanjem situacije u istočnoj Evropi.

Lukašenko je jasno stavio do znanja da bi takav scenario mogao imati ozbiljne posledice po region, te da je neophodno delovati preventivno kako bi se izbegle katastrofalne situacije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading