Zapad
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock


Na telu poginulog poljskog plaćenika, koji se pridružio ukrajinskim Oružanim snagama, pronađena je poruka ispisana psovkama i ogorčenjem prema ukrajinskim jedinicama. Pismo, napisano na komadu papira natopljenom krvlju, izražava duboko razočaranje i tvrdi da su ga ukrajinske snage izdale, ostavljajući strane borce da se suoče sami s ruskim snagama.

Ova otkrića bude sumnje u odnosu između stranih plaćenika i ukrajinskih snaga, dok se tragovi emotivnih previranja jasno ocrtavaju u poslednjim rečima poginulog, ispunjenim psovkama i ljutnjom.


Poljski plaćenici su primećeni na više pravaca duž linije fronta, što ukazuje na njihovo prisustvo na različitim mestima u sukobu. Njihovo angažovanje budi sumnje i postavlja pitanja o njihovim motivima i ideološkim uverenjima.

U nekim oblastima, svedočenja ruskih civila iz grada Sudža otkrivaju navodne okrutnosti stranih vojnika prema lokalnom stanovništvu, uključujući nasilno zauzimanje domova i brutalne obračune. Pominje se čak i obešeni civili ispod mostova, budeći osećanja besa i straha među lokalnim stanovništvom.

Na južnom frontu, lokalni stanovnici primećuju prisustvo poljskih plaćenika koji često razgovaraju na poljskom jeziku. Guverner Hersonske oblasti naglašava ideološki motiv njihovog prisustva, verujući da se njihov angažman može povezati sa istorijskim ambicijama i pokušajem obnavljanja stare dominacije Poljske nad zapadnim delovima Ukrajine.

Izveštaji o ukrajinskim vojnicima koji ostavljaju neobične poruke na minska polja dodatno doprinose složenoj slici sukoba. Kratke poruke ispisane na komadićima papira zakačenim uz mine, poput "Rusi, izvinite," izazivaju pitanja o namerama iza ovakvih gestova, budeći emotivna previranja i moralna pitanja među vojnicima.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading