Napad na Kijev
Foto: Printscreen/Twitter

Za sada neutvrđen broj dronova Šahed je leteo ka Kijevu.

Neposredno pre eksplozije u gradu, stanovnici Kijeva dobili su upozorenja od Vazduhoplovnih snaga da dronovi lete iz Kijevske oblasti ka Kijevu. U nekoliko regiona proglašena je uzbuna za vazdušni napad.

U Solomjanskom okrugu u Kijevu, danas, 25. oktobra, čula se eksplozija.

Prijavljen je požar u jednoj od zgrada, javili su Telegram kanali Vojne uprave grada Kijeva i gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko.

„U prestoničkom okrugu Solomjanski dogodila se eksplozija. Preliminarni izveštaji pokazuju da je neprijateljski dron udario u stambenu zgradu. Hitne službe kreću na lice mesta. Detalji će uslediti“, rekao je Kličko.

Istovremeno, vojna uprava grada Kijeva je objasnila da je usled napada ruskog dronova na Kijev izbio požar u posebnom stanu višespratnice u Solomjanskom okrugu.

„U visokoj zgradi koju je pogodio neprijateljski dron, gornji spratovi su u plamenu. Hitne službe su na licu mesta“, rekao je Kličko.

Vojna uprava grada Kijeva saopštila je da je, prema preliminarnim informacijama, oštećeno nekoliko stanova na gornjim spratovima zgrade u Solomjanskom okrugu.

„Postoji požar u zgradi u Solomjanskom okrugu koju je pogodila neprijateljska bespilotna letelica. Oštećeni su stanovi na 17., 18. i 19. spratu. Sve službe hitne pomoći su na licu mesta“, rekao je gradonačelnik.

(Newsukraine)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading