Ruska vojska
Foto: Printscreen/TV Zvezda

Ruska armija napreduje severno od Ugledara, probijajući se prema Bogojavljenki.

Na severu Ugledara i zapadno od rudnika „Južnodonbaski br. 3“, ruske snage su napredovale duž šumskih pojaseva na širini od skoro 4 km i dubini do 1,5 km, usmeravajući se ka selu.

Prema izveštajima, borbe na ovom području i dalje traju. Bogojavljenka treba da predstavlja drugu liniju odbrane posle pada Ugledara.

Ukrajinski vojni analitičari izveštavaju o novom napretku, navodeći da su ruske snage zauzele šumski pojas. Paralelo sa uspesima kod Bogojavljenke Rusi napreduju i na severoistoku kod Katerinovke.

Rusi su ušli u prve kuće u selu Antonovka. Progres kod Katerinovke teče paralelno sa napretkom u pravcu Bogojavljenke. Bogojavljenka predstavlja drugu liniju odbrane na koju su Rusi jurišali još u vreme dok Ugledar nije pao.

Rat u Ukrajini

TV Zvezda

 

Napredovanje iz Katerinovke i Bogojavljenke bi trebalo da se spoji u Uspenovki. Takav razvoj događaja bi pomogao napad na Kurahove. Oba pravca će biti teška za zauzimanje. Bogojavljenka je prilično veliko selo, sa više pravaca snabdevanja. Sa druge strane, na pravcu Katerinovke se nalazi čitav niz gusto zbijenih sela i vodenih prepreka.

Rusi nisu značajno napredovali prema Bogojavljenki još od vremena pada Ugledara. Međutim, prethodnih dana se ta slika menja. Kako sada stvari stoje, verovatno će Oružane snage Ruske Federacije pre započeti sa napadom na Kurahove i prilasku ovim pravcima u pomoć sa severa nego obrnuto.

Uspeh kod Maksimilijanovke i brz prodor kod Gornjaka tome doprinose. Ova dva pravca su jako zahtevna, a na severu su se iznenadno Ukrajinci povukli iz oblasti u kojima se očekivala upornija odbrana.

(TV Front/I.V.) 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading