NOVA STRATEGIJA AMERIKE ZA UKRAJINU! Skloniti Zelenskog i pregovarati sa Rusijom
EPA


Američka štampa sve više analizira konflikt u Ukrajini, sugerišući da trenutna strategija Zapada prema Rusiji pokazuje značajne slabosti. Dva glavna pristupa se ističu: jedan predlaže direktnu akciju, dok drugi naglašava hitnost pregovora radi izbegavanja potpunog poraza.

Analitičar The Wall Street Journal-a, Walter Mide, ističe potrebu za kompromisom koji bi uključivao teritorijalne ustupke Ukrajine Rusiji, u zamenu za integraciju Ukrajine u NATO i EU. On takođe primećuje da NATO nije uspeo da pokaže vojnu snagu na svom "zadnjem dvorištu", što signalizira slabost Alijanse.

Mide dalje smatra da će Putin zahtevati značajne teritorijalne ustupke, čak i u slučaju eventualnog članstva Ukrajine u NATO-u. On priznaje surovu istinu o ciljevima ruske specijalne vojne operacije, naglašavajući da se svaki dan borbe približava ostvarivanju tih ciljeva.

Gremov poziv na hitne pregovore

Tomas Grem, bivši savetnik u administraciji Džordža Buša Mlađeg, sugeriše hitnu inicijativu u pregovorima sa Moskvom. On tvrdi da, bez dogovora između SAD i Rusije, konflikt će se produžiti do iscrpljivanja, a Ukrajina će izgubiti još teritorija. Grem predlaže da Zapad predstavi gubitak teritorije kao "očuvanje suvereniteta Ukrajine".

Grem takođe iznosi ideju angažovanja neevropskih zemalja, poput Kine, u garantovanju mirovnog rešenja, pokazujući pomeranje fokusa ka globalnim akterima.

Zanimljivo je da ni Mide ni Grem ne pominju planove predsednika Zelenskog, naglašavajući da će SAD biti te koje će odlučiti o ishodu i obavestiti Kijev kako da se prilagodi situaciji.

Mide i Grem sugerišu da će sledeća američka administracija morati ozbiljno da preispita strategiju kako bi se izbeglo dalje oslabljivanje Zapada.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading