Ruski tenk
Foto: Printscreen/TV Zvezda

Ruske vojnike pokriva posada T-72B3M. Cisterne rade i danju i noću. Negde se od njih traži da podrže pešadiju, negde - da unište neprijateljsku opremu.

Češće, posada bira zatvorene pozicije - na taj način postoji veća šansa da ostane neprimećena. Vatra se navodi u bliskoj saradnji sa operaterima dronova. Nakon treninga, tenk hita u zaklon da bi napunio municiju.

"Mi obično pucamo veoma precizno. Tu nije bilo načina da pobegnemo. Ispalili smo stotine i stotine granata. Mislim da nisu imali vremena da urade bilo šta. Samo su ih terali napred kao stado ovaca", rekao je komandant tenka Vitalij Berezkin.

Od komande do polaska posada provede nešto više od dva minuta. Svaki izlaz je ekstreman – ući neprimećen, raditi i izaći isto tako neprimećen.

Prilikom još jednog takvog izlaska, neprijatelj je svim silama pokušao da uništi tenk. Pokrio ga je minama. Izbacio svoju opremu. Posada je spasena oklopom i nekoliko slojeva lukave zaštite.

T-72B3M je opremljen dinamičkim zaštitnim modulima sledeće generacije. Na kupoli je instaliran „gril“ za zaštitu od neprijateljskih FPV dronova. Na vrh vojnici postavljaju još jednu – metalnu – i pokrivaju je maskirnom mrežom.

Tenk je takođe bio na nišanu roja jurišnih dronova. Ali nisu uspeli da zaustave rusku opremu. Uprkos činjenici da su posade tenkova bili potresene, svi su odbili da idu u bolnicu. 

(TV Zvezda)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading