Lol
Foto: AP/Tanjug/Sevastopol Governor Mikhail Razvozhaev telegram channel via AP

- Vozila su bila strana, zajedno sa dva kamiona-cisterne i stranim instruktorima uz samu opremu. U pitanju je ukupno oko 20 jedinica – guseničari, kao i nekoliko džipova i pikapova. Udar je bio veoma precizan - rekao je Lebedev.

Ranije u subotu, ukrajinski mediji izvestili su o eksplozijama u Sumiju, dok je trajala vazdušna uzbuna.

Ovaj napad samo je nastavak serije udara na lokacije sa stranim vojnim osobljem i tehnikom u Ukrajini u prethodnim nedeljama i mesecima. U ranijim napadima, pogođene su baze stranih plaćenika i instruktora u zapadnoj i centralnoj Ukrajini, uključujući objekte u oblasti Hmeljnicki i u samom Kijevu. Takođe, nedavno su uništena skladišta municije i strateški objekti gde su navodno smešteni strani operativci i vojne zalihe.

Strani plaćenici, instruktori i savremena oprema iz SAD-a i Evrope, koji su stacionirani u različitim oblastima Ukrajine, sve češće postaju meta ruskih napada. Prema navodima proruskih izvora, ovi udari imaju za cilj da oslabe zapadnu podršku ukrajinskim snagama i smanje efektivnost inostrane obuke i logističke podrške koju pružaju zapadne zemlje.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading