ZAROBLJENA ŽENA MITRALJEZAC U KURSKU Ruski specijalci objavili snimak ispitivanja (VIDEO)
Foto: Twitter/Printscreen/@Levant_24_

U regionu Kursk borci ruskih Vazdušno-desantnih trupa (VDV) uhvatili su ženu mitraljesca iz Oružanih snaga Ukrajine (AFU) iz grupe koja je bila na obuci u Engleskoj.

Snimak žene i njenog saborca objavio je Telegram kanal „Arhangel Specnac Z”. Na snimku se vide zarobljeni vojnici koji su se predstavili kao Aleksandar i Natalija.

Imena vojnika ukrajinskih oružanih snaga je teško razaznati. Čovek je rekao da je u Kursku oblast stigao iz Poltave, žena - iz sela u Poltavskoj oblasti.

Tokom ispitivanja, Natalija je rekla da je u njenoj grupi bilo 60 ljudi, koji su bili na pozicijama od bolničara do snajperista. Svi su tokom mobilizacije završili u Oružanim snagama Ukrajine.

U septembru je takođe objavljeno da su dve vojnikinje iz Ukrajine zarobljene u regionu Kursk. Prema rečima jednog od vojnika, one su snimali zauzimanje pograničnih teritorija od strane ukrajinskih oružanih snaga u ruskom regionu.

Ranije je kapetan prvog ranga (rezerva) Vasilij Dandikin rekao za Lenta.ru da u ukrajinskoj vojsci ima oko 75.000 žena, koje se, prema njegovim rečima, dobrovoljno javljaju da služe.

Vojni ekspert je dodao da Ukrajinke ne samo da su na štabnim pozicijama u Oružanim snagama Ukrajine, već postaju i snajperisti i operaterke dronova.

(Lenta)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading