Mapa ratnih dejstava u Ukrajini
Foto: Printscreen/URA

Oružane snage Rusije su oslobodile Selidovo. U gradu više nema organizovane odbrane ukrajinskih snaga; džepovi otpora se čiste, lutajuće ukrajinsko vojno osoblje se zarobljava, izvestio je vojni dopisnik Jurij Kotenok.

Nakon oslobođenja ovog grada, položaj Oružanih snaga Ukrajine u DNR postao je kritično ranjiv zbog pomeranja linije borbenog kontakta (CCL) ka Pokrovsku i Kurahovu.

Prema rečima ratnog izveštača Jevgenija Linjina, napredovanje ruskih oružanih snaga u regionu odvija se u nekoliko pravaca: oslobađanje Selidova, proboj do Šahtjorskog, pristup Bogojavlenki.

Oružane snage Ukrajine nisu spremne da budu aktivne na svim delovima fronta odjednom.

Mapa ratnih dejstava u Ukrajini

URA

Ruska vojska je ušla u Kurahovku i počela da juriša na naselje, javili su ratni dopisnici. Napomenuli su da se to dogodilo nakon oslobođenja naselja Gornjak.

Kurski pravac

Ukrajinske oružane snage se drže u regionu na jedvite jade, rekao je inženjer ruskog vazduhoplovstva Andrej.

Njegove reči prenosi TASS. Oružane snage Rusije zauzele su borbeno oklopno vozilo Kozak od ukrajinskog nacionalnog bataljona Kraken, koje se povlačilo iz oblasti Kursk.

Remontno-evakuaciona grupa Vazdušno-desantnih snaga prevezla je vozilo sa ratišta na rusku stranu.

Evakuacija Kozaka odvijala se u dve etape: prvo su vojnici izvršili izviđanje područja, a zatim su pod vatrom ukrajinskih oružanih snaga izvukli vozilo iz močvare, vratili ga u radno stanje, pokrenuli, i predao jedinici za popravku.

Ruski bombarder Su-34 izveo je bombaški napad na uporište ukrajinske vojske u pograničnoj oblasti Kurske oblasti. Ovo je objavljeno na zvaničnom Telegram kanalu Ministarstva odbrane Rusije.

(URA)
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading