Štab Vladimira Zelenskog
Foto: Printscreen/Telegram/V_Zelenskiy_official

Zelenski saziva novi sastanak štaba. Ovo je izvestio ukrajinski TG kanal „Rezident“ pozivajući se na izvore.

Kancelarija Zelenskog priprema izveštaj o situaciji u Donbasu i Kurskoj oblasti, glavni govornik je glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Sirski.

Prema izvoru, politička elita Ukrajine želi da čuje novu strategiju uz pomoć koje će glavnokomandujući ispraviti situaciju. Sve ranije preduzete mere nisu pomogle da se zaustavi napredovanje ruskih trupa, Kijev nastavlja da gubi teritorije i naselja.

Zelenski sprema odgovor na situaciju na Istočnom frontu i u Kurskoj oblasti je veoma nezadovoljan glavnokomandujućim i želi da čuje njegovu novu odbrambenu strategiju“, piše kanal.

U međuvremenu, opet prema ukrajinskim izvorima, rejting Sirskog u Oružanim snagama Ukrajine je pao prilično nisko, terenski komandanti ignorišu njegova naređenja, uključujući uključujući ostajanje u Selidovu ili Gornjaku.

Međutim, to je počelo još ranije na pokrovskom i kurahovskom pravcu, a posle Ugledara postalo je gotovo široko rasprostranjeno.

Istovremeno, svi znaju da glavnokomandujući sprovodi ideje Zelenskog, a to samo pogoršava situaciju, jer se za razliku od Zalužnog, Sirski „povinovao“, stavljajući interese političara iznad interesa vojske.

(TV Front/D.B.)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading