Aleksandar Sirski
Foto: EPA/EPA-EFE/YEVGEN HONCHARENKO


U poslednjem potezu generalštaba ukrajinske vojske, 20 odsto vojnih lekara će biti prebačeno iz bolnica direktno u pešadijske brigade. Ova odluka je izazvala oštre reakcije, a poslanica Vrhovne rade Ukrajine, Marijana Bezuglaja, istakla je da se radi o neefikasnoj upotrebi veoma ograničenog resursa.

Bezuglaja se osvrnula na ozbiljne probleme u medicinskom sistemu unutar ukrajinske vojske, izražavajući zabrinutost zbog kvaliteta i obima nege u sanitetskom lancu. Njene reči su izazvale zabrinutost u ukrajinskoj javnosti i među članovima parlamenta, ističući kompleksnost unutrašnjih izazova s kojima se ukrajinska vojska suočava.

Kritike upućene generalu Aleksandru Sirskom

Bezuglaja je takođe kritikovala glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine, generala Aleksandra Sirskog. Ona je ranije kritikovala Sirskog zbog slanja IT stručnjaka, uključujući vrhunske programere, na prve linije fronta, što je opisala kao ozbiljan gubitak kadrova sa specifičnim veštinama i iskustvom.

Uz kritike na račun odluka vojne komande, Bezuglaja je istakla nedostatak odgovornosti i predostrožnosti u upravljanju ključnim vojnim sredstvima i kadrovima, ukazujući na nedostatak odgovornosti i funkcionalnost vojnih struktura.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading