Ana Ivanović
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Mnoge domaćice jutros su poranile kako bi napravile česnicu, a za njima ne izostaje ni Ana Ivanović.

Nekadašnja teniserka Ana Ivanović odlučila se za tradicionalnu česnicu, a mi vam u nastavku donosimo recept.

ana

AP Photo/Christophe Ena

 

 

Potrebno je:

- 500 g brašna

- 1 kašičica soli

- 1 kašičica šećera

-1 kocka svežeg kvasca (ili 1 kesica suvog kvasca)

- 250 ml mlake vode

- 50 ml ulja

- 1 novčić (dobro opran i umotan u aluminijumsku foliju)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Ivanović (@anaivanovic)

Priprema:

U mlaku vodu dodajte šećer i kvasac, pa ostavite da se kvasac aktivira (oko 10 minuta). U veću posudu prosejte brašno i dodajte so. Napravite udubljenje u sredini i sipajte aktivirani kvasac i ulje. Zamesite glatko testo. Ako je potrebno, dodajte još malo brašna ili vode da dobijete odgovarajuću konzistenciju.

Pokrijte testo čistom kuhinjskom krpom i ostavite ga na toplom mestu da se udvostruči u veličini (oko 1 sat). Kada je testo naraslo, premesite ga i oblikujte u okrugli hleb. U testo ubacite novčić, vodeći računa da ga dobro sakrijete.

Stavite česnicu u podmazan pleh ili obložen papirom za pečenje. Ostavite je još 15-20 minuta da odmori. Premažite je uljem ili vodom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30-40 minuta, ili dok ne dobije zlatno-smeđu boju.

ALO/PULS

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading