DANAS PROSLAVLJA 92. ROĐENDAN Mira Banjac otvorila dušu i ispričala sve o teškom detinjstvu i višedecenijskoj  karijeri!
TANJUG/ JADRANKA ILIC

Danas legendarna glumica Mira Banjac proslavlja 92. rođendan, i upravo tim povodom uključila se u program, direktno sa seta iz Obrenovca.

Mira je u ''Premijera Vikend specijalu'' u razgovoru sa Nemanjom Vujičićem progovorila na brojne teme iz svoje preko 60 godina duge karijere.

Miru godine ne sprečavaju da i dalje radi, jer kako ističe bez glume ne može. Ona živi da bi radila i radi da bi živela.

DANAS PROSLAVLJA 92. ROĐENDAN Mira Banjac otvorila dušu i ispričala sve o teškom detinjstvu i višedecenijskoj  karijeri!

Printscreen

 

- Ja radim 70 godina neprekidno i nikad mi nije dosta. Nije pitanje pravljenja karijere više, karijera je gotova, kolika je tolika je, nije u pitanju ni para, jer novaca nema... Ja živim da bih radila i radim da bih živela. Ja ne mogu bez svoje glumačke porodice i jedino se tu osećam dobro - priča Mira Banjac.

Osvrnula se na svoju karijeru u pozorištu:

- Nakon 22 godine u srpskom Narodnom pozorišti, prešla sam u Atelje. Atelj je tada bio jedno izuzetno provokativno i moderno pozorište, želela sam da se sretnem i sa tom vrstom teatra, sa mladim ljudima i novom publikom. Nikad se nisam pokajala, ali bilo mi je teško da se snađem. Došla sam u atelje gde je bilo 10-15 vrhunskih zvezda. Ekipa je bila takva, da sam ja posle vrlo kratkog vremena shvatila da sam u porodici - otkriva glumica.

Detinjstva se ne seća po lepom, jer kako kaže to je bilo ratno i nemirno vreme gde se osećala kao stvar, a ne kao čovek.

- U detinjstvo se nikada ne bih vraćala. To je bilo ratno vreme, nemirno vreme, nisam bila ni dete, ni devojka, bila sam jedna stvar. Prošla sam kroz tu oluju i sada shvatam da je to možda i dobro. Nas niko nije čuvao pod staklenim zvonom, bilo kiša, bilo sneg, mi smo uvek radili - dodaje Mira.

DANAS PROSLAVLJA 92. ROĐENDAN Mira Banjac otvorila dušu i ispričala sve o teškom detinjstvu i višedecenijskoj  karijeri!

Printscreen

 

Najveći oslonac u životu joj je bila majka Olga, koja je bila veliki ljubitelj pozorišta, ali nažalost nije dočekala da Miru gleda kao ozbiljnu glumicu.

- Moja majka Olga je obožavala pozorište, ona mi je bila najveći oslonac. Obožavala je Miru Stupicu i ona je bila taj motor koji je verovao u mene. Nažalost nije doživela da me vidi kao ozbiljnu glumicu, umrla je u 52. godini, a ja sam tada bila mali crvić u pozorištu. Bilo mi je vrlo teško kada sam ostala bez tog oslonca, ali sam imala misao u glavi kada su me pitali šta ću ja sada, a ja sam sama sebi odgovorila ''Mene će čuvati glumci'', to je takvo okruženje za poželeti - kaže glumica.

Godine su je mnogo naučile, a sa velikim brojem gubitaka glumaca se teško nosi:

- Starost se mora poštovati, morate se prepoznati sa svojom starošću i znati da su to te godine. Velika Isidora Sekulić je rekla divnu stvar za ovakve godine ''Treba biti spreman i polagano se čistiti iznutra'', ovo je taj trenutak u kom ste me zatekli. Sve mi je zanimljivo. Nažalost sada sahranjujemo toliko mladih glumaca, to je toliko bolno za mene i teško mi pada - zaključila je Mira Banjac.

ON JE NULA I VELIKI FOLIRANT Era Ojdanić brutalno isprozivao Đorđa Davida, pa udario na njegovu muškost!

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Samosvesna građanka

07.11.2021 19:21

Meni najdražoj glumici želim da još mnogo godina živi, da uvek bude zdrava, da ima nove uloge i da je zadovoljna svojim i životom svojih najdražih.