UBICA ŠABANA ŠAULIĆA DOBIO SRAMOTNO MALU KAZNU! Osuđen Turčin koji je pijan automobilom usmrtio kralja srpske narodne muzike u Nemačkoj!
Printscreen/DW

Turčin Alsin Levent (37), koji je optužen da je 17. februara 2019. u nemačkom gradu Giterslou pijan izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su poginuli kralj srpske narodne muzike Šaban Šaulić i njegov klavijaturista Mirsad Kerić, dok je pevačev kum Slobodan Stojanović teško povređen, osuđen je juče na tri godine i tri meseca robije!

Poznati trener sek*ualno zlostavljao dete mlađe od 15 godina - Alo.rs

Gotovo tri godine čekalo se da „vozača smrti“ sustigne odgovarajuća kazna za ubistva iz nehata, a s njom se suočio na prvom ročištu, budući da je posle nesreće priznao krivicu. Predviđena kazna za ovo krivično delo je do pet godina zatvora, ali je tužilac uvažio njegovo priznanje i činjenicu da se pokajao.

UBICA ŠABANA ŠAULIĆA DOBIO SRAMOTNO MALU KAZNU! Osuđen Turčin koji je pijan automobilom usmrtio kralja srpske narodne muzike u Nemačkoj!

Printscreen/DW

 

Izricanju presude prisustvovali su Gordana Šaulić, Šabanova supruga, i njihova deca Mihajlo i Sanela. Pravdu je s njima čekao i Denis Kerić, sin pokojnog Mirsada, dok njegova majka nije mogla da prisustvuje jer je bolesna.

Turčin je u sudnicu u popodnevnim časovima ušao s kapuljačom na glavi, krijući se i bežeći od medija. Nije je skidao ni tokom svedočenja, a lice je sve vreme pokrivao knjigom jer nije mogao da pogleda u oči porodice nastradalih.

Muškarac stradao u požaru kod Knića - Alo.rs

Pred sudijom jedva da je progovorio. Na zahtev tužioca da iznese detalje nesreće, ponavljao je da se ne seća ili da „ne zna“, pa je reč uglavnom prepuštao svom braniocu Džeritu Šolu. Advokat porodice Šaulić je zbog toga protestovao i zatražio da se optuženi izjasni, ali se Šol ponovo umešao.

- Moj štićenik neće odgovarati na ta pitanja - odgovorio je Šol.

UBICA ŠABANA ŠAULIĆA DOBIO SRAMOTNO MALU KAZNU! Osuđen Turčin koji je pijan automobilom usmrtio kralja srpske narodne muzike u Nemačkoj!

Printscreen/DW

 

Levent se tek po izricanju presude obratio porodicama Šaulić i Kerić, kojima je poručio: „Žao mi je. Ne mogu nikoga da pogledam u oči.“

Međutim, njegove reči su dodatno iznervirale sina nastradalog klavijaturiste, zbog čega ga je verbalno napao i psovao, pa se umešala policija i smirila situaciju.  

Slobodan Stojanović, Šabanov kum, koji je u nesreći teško povređen, rekao je za Alo! da nije zadovoljan kaznom koja je izrečena Turčinu.

PRONAĐENI OSTACI LJUDSKOG TELA Urušio se odžak na kući i izazvao požar kod Trgovišta - Alo.rs

- U šoku sam. Očekivao sam najstrožu kaznu, da bude primer svima, pa i nama kako treba da se ponašamo u saobraćaju i da treba da vodimo računa o svemu. Tužan sam i skrhan bolom. Šabana i Mirsada ovo ne može da vrati. Ne mogu da govorim od suza. Suđenju nisam prisustvovao jer sam imao izuzeće - poručio je Stojanović. 

UBICA ŠABANA ŠAULIĆA DOBIO SRAMOTNO MALU KAZNU! Osuđen Turčin koji je pijan automobilom usmrtio kralja srpske narodne muzike u Nemačkoj!

Foto: privatna arhiva

 

Podsetimo, Šaban Šaulić i Mirsad Kerić poginuli su po povratku sa nastupa koji su održali u Nemačkoj. Na auto-putu A2 u njihov autmobil „seat“ zakucala se ukradena „mazda 6“, kojom je bez vozačke dozvole upravljao Levent. Utvrđeno je da je tada vozio brzinom između 156 i 193 kilometra na sat i da je bio pod uticajem alkohola. Spasilačke ekipe i vatrogasci bili su prinuđeni da seku vozilo u kojem su bili Šaulić, Kerić i Stojanović. Kralj narodnjaka nastradao je na mestu, dok je njegov klavijaturista preminuo kasnije u bolnici.

Gordana: Ugasio je dva života, a nije se pokajao

Gordana Šaulić, Šabanova supruga, izjavila je juče za Alo! da je njena porodica tužna i razočarana.

- Nismo nesrećni zbog visine kazne jer smo od početka znali da nemački zakoni ne predviđaju dugogodišnji zatvor za ovakvo nedelo. Naša nesreća je to što nakon tri godine nismo videli ni trunku kajanja u tom čoveku koji je uzeo dva života i dve porodice zavio u crno. Očekivali smo da, posle svega, u njemu vidimo bar malo ljudskosti, ali to se nije dogodilo. Sudija i tužilac su profesionalno uradili svoj posao i zbog toga smo im zahvalni, kao i svima onima koji su nam od tragedije pružali podršku i saosećali sa našim bolom. To su milioni ljudi širom sveta. Ponosni smo što za njih Šaban neće biti zaboravljen. Ovim se stavlja tačka makar na jednu agoniju koja nas prati još od kobnog 17. februara, ali bol i tuga za izgubljenim životom supruga, oca i dede ostaje zauvek kao deo naših života - rekla nam je Gordana.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading