suze
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Sajber nasilje, sve je veći problem 21. veka, a u osnovi znači zlostavljanje korišćenjem digitalnih tehnologija. Cilj takvog ponašanja je da se određena osoba omalovaži ili zaplaši.

Podstaknuti sukobom koji je potresao javnost između vlasnika Pink Media Groupe Željka Mitrovića i jutjubera Bogdana Ilića, poznatijeg kao Baka Prase, odlučili smo da istaknemo važnost društvenih mreža na ponašanje dece predvođeni uticajem jutjubera i influensera.

Na ovu temu govorili su i stručnjaci psihoterapeut Biljana Ćulafić, direktorka Udruženja Roditelj Gordana Plemić, stručnjak za bezbednost na Internetu Katarina Jonev i saradnik ,,Mete” za Srbiju Ljuban Kovačević.

Ovim putem želimo da apelujemo na sve uticajne osobe na mrežama da razmisle o svojim postupcima i na koji način njihov sadržaj može da se odrazi na ponašanje publike i ovom prilikom poručujemo: ,,Stop nasilju na mrežama!”

Koliko izazovi na TikTok-u loše utiču na decu kao i inflenseri koji u svom obraćanju deci koriste psovke i utiču na agresivno ponašanje, kao i da li roditelji mogu da prate šta deca posećuju na Internetu saznaćete večeras u 19h na Hype televiziji.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading