ROMKINJA SAM KOJA NE ZNA ROMSKI Nakon što je progovorila o diskriminaciji koju je doživela, Zejna šokirala priznanjem: Roditelji me  tome nisu učili!
Foto: ATA IMAGES/Foto: Ataimages

Zejna Murkić je za "Alo!" otkrila detalje iz svog privatnog života.

Pevačica se dotakla svojih početaka, prihvatanja u društvu, pa je pomenula i ćerku i otkrila kako ona reaguje na maminu popularnost nakon "Pesme za Evroviziju".

Kada se setiš početaka kada ti je bilo najteže?

-Kao obična i svaka devojka teško je da se snađeš u celom tom svetu i tamo gde su svi bukvalno kao zveri i znaju kako funkcioniše posao. Ja sva onako fina i naivna verujem u muziku, i onda shvatiš da ovaj estradni život nije muzika. Koliko god to strašno bilo ne samo u muzici, nego i u životu generalno vole karakter i onda taj karakter prodaje muziku. I onda samo radiš šta ti drugi kažu jer su navodno iskusniji. U ovom poslu niko to za sebe ne može da kaže, ja pogotovo dolazim iz druge etičke pripadnosti meni je još teže bilo zato što ja to mogu da imam i neke komplekse ili da mislim da sam manje vredna ili manje znam.

Da li tako vaspitavaš i ćerku?

-Moja ćerka nikada nije imala probele diskriminacije. Jednostavnio je stidljivo dete i nije neko ko tako lako raspoložen za prijateljstva , ali svi mi tražimo da nas prvo prihvate pa da se otvorimo. Kada se desilo to oko pesme za Evroviziju nekako su deca počela više da joj prilaze. Nikada nije imala problema kao ja kada sam bila u prvom razredu.

Na koje si kompromise koji su izvan tvoje zone kompromisa morala da pristaneš da bi bila ovde gde jesi?

-Morala sam da pevam ono što mi se kaže i da verujem da je dobro ono što mi se kaže da je dobro a da ne radim ono što bi bilo loše za mene a zapravo to je ono što ja mislim i smatram ispravnim. Moji počeci su bili u grupi tako da sam ja u sve to slepo verovala. Početak je bio težak jer ja nisam znala ko sam zapravo ja i šta sve mogu.

Neke pevačice su se žalile da im menadzeri uzimaju više novca?

-Moj novac (smeh). Ne, ja znam da pregovaram i da odlučujem i da pravim ustupke tako da ja nisam imala tih problema.

Jel istina da si zarađivala 100e po nastupu ?

-Imali smo ugovor, nisam htela da pričam o tome koji je sada istekao, ali mislim da devojke koje danas pevaju u grupama moraju da zanju da ne moraju da pristanu na sve jer eto ti moraš i pred novinarima i za medije da izgledaš lepo a ti to ne možes bez novca.- otkrila je Zejna, pa dodala:

-Tebe zaseni muzika i u početku beš srećan i što te ljudi prepozanaju na ulici, mi smo imali obezbeđen stan račune ali novac kao novac nismo imali, ne kajem se što sam bila u grupi. Pričao mi je Čeda tada da mu trebaju dve devojke zato što ne može da veruje jednoj jer ako jedna napusti grupu posao staje i samim tim morao je da ima drugu devojku kao sigurnu ulogu da će da izdrži te nastupe i sve i da drži grupu finansijski dok ne dođe nova pevačica.

Planirana je saradnja sa Dzipsi Kingsima koliki je to izazov za tebe, o kakvom se projektu radi i planiraš li da na taj način započneš svedsku karijeru ?

-Tako je, verujete mi da sam malo pre primetila da večeras na događaju sedim pored princeze Katarine. Stvari su predivne život je predivan dešavaju se ogromne stvari a da mi to ni ne osetimo. To će sedesti kao oni ispune prava koja imaju kao izdavačka kuća. Verujem da će se sve realizovati tokom leta i jako sam srećna jer to zaista velika stvar.

Budući da planiraš svetsku karijeru , kojim se sve jezicima služiš

-Znam engleski, španski razumem i nemački . Eto ta tri jezika mi kao sluhisti jako lako učimo jezike i pamtimo ne moramo da ih priučamo, ali ih jako lako pamtimo.

A romski ?

-Romski jezik ne znam, trenutno učim po malo romskog, ja sam romkinja koja ne zna romski jer moja porodica me tome nije naučila, tako da sve učim kroz muziku.

TO JE BIO NAJGORI PERIOD MOG ŽIVOTA Pevačica se pojavila u filmu "Južni vetar", a zbog jedne stvari je želela da odbije ulogu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading