OTKRILA ČUVENI RECEPT Seka Aleksić za Uskrs sprema najukusniju tortu u Srbiji, a sve zanima čuvena "šargarepa torta"
Seka Aleksić uvek uživa u dekoraciji doma za praznike, piše "Lepa&Srećna".
Pri tome, ne propušta da i sa svojim brojnim obožavaocima na Instagramu podeli deo atmosfere iz porodične kuće, a otkako je dobila sina, ukrasi su posebno pažljivo planirani da se mali Jakov njima najviše obraduje.
Tako je bilo i uoči Uskrsa jedne godine koji Seka dočekala uz predivno ukrašen dnevni boravak i trpezariju.
Ipak, ono što mnoge zanima je svakako njena čuvena "šargarepa torta" koju tradicionalno priprema za praznike.
Priprema je vrlo jednostavna, a pevačica je konačno otkrila recept do detalja.
Umutiti prvo jaja, pa dodavati redom ulje, šećer, vanilu, a potom pomešane sve praškaste satojke (brašno, prašak za pecivo, kvasac, cimet, so). Na kraju se dodaju šargarepe, sve se dobro promeša, izlije u pleh sa papirom za pečenje, i peče u unapred ugrejanoj rerni na 180C dok ne bude čista čačkalica. Potrebno je oko sat i po da ga ispečem, a verovatno u širem plehu treba manje.
Umutiti pavlaku i krem sir, dodati šećer, dobro sjediniti i filovati ohlađeni biskvit. Služiti hladno, još je lepša kad ostoji dan, dva.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)