ISPLIVALA ISTINA Ovo niste znali o Baji Malom Knindži, otkriveni detalji njegovog života!
Foto: Printscreen Happy TV

Mirko Pajčin, poznatiji kao Baja Mali Knindža, srpski je pevač rođen u Gubinu kod Livna, 13. oktobra 1966. godine. Popularnost je stekao tokom pevajući pesmerodoljubive tematike.

Rođen je u selu Gubinu, gde je završio osnovnu školu. Srednju školu za saobraćajnog tehničara je završio u Beogradu. U Srbiju je došao 1981. godine, i prvo je živeo na Bežaniji, kasnije u Surčinu, a trenutno živi u Zemunu.

Pesme su mu uglavnom okrenute veličanju srpstva i srpske istorije, kao i ljubavi i alkoholu. Svoju popularnost je stekao za vreme devedesetih godina prošloga veka. Jedan od njegovih prvih hitova bila je pesma Vrati se Vojvodo. U toj pesmi poziva vojvodu Momčila Đujića da se vrati u Krajinu i zaštiti srpski narod.

Pored pevanja, Baja piše i tekstove. Pisao je za mnoge poznate pevače (Bora Drljača, Jovan Perišić, Nino, Rođa Raičević...). Takođe je pisao za mnoge krajiške grupe kao što su Jandrino Jato, Sinovi Manjače, Žare i Goci... Neki od najvećih hitova koje je napisao su pesme Nema raja bez rodnoga kraja i Danijela.

Svake godine nastupa na Kočićevom zboru na Manjači gde se okupi više od 40.000 ljudi. U karijeri je napravio nekoliko većih koncerata u Novom Sadu, Banjoj Luci i dijaspori. Tiraži njegovih albuma su dostizali milionski tiraž. Imao je uspešnu kako muzičku tako i kafansku saradnju sa Borom Čorbom.

Brat je od stica pokojnoj pevačici Kseniji Pajčin.

Oženjen je, iz prvog braka ima četvoro, dok iz drugog braka ima dvoje dece.

IMA SE MOŽE SE Jana na "belu zver" pukla 300.000 evra

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading