POKRENUTA PETICIJA ZA ZABRANU KONCERTA DINA MERLINA Oglasio se vlasnik televizije i podržao ideju: Nije odgovarao za govor mržnje!
Foto: Alo/Foto: ATA Images

Najavljeni koncerti bosanskog izvođača naišli su na veliki odjek publike, ali i na još veće negodovanje, pa se pojavila i peticija kojom se traži zabrana ulaska u Srbiju.

Naime, na sajtu peticija.online dostupna je Dinova fotografija sa natpisom "Nepoželjan" i njegove izjave koje navodno šire govor mržnje, a koje nikada nisu potvrđene. Bosanski muzičar je u više navrata opovrgao mnoge od navoda i izjava koje su mu pripisivali.

"Nikad nisam rekao da mrzim ikoga. Taj glagol ne postoji kod mene. To je notorna neistina. Toliko toga što je o meni napisano svih ovih godina je potpuno izmišljeno", izjavio je Merlin 2011. godine na televiziji Prva uoči prvog koncerta.

Od 27. jula do objavljivanja teksta potpisalo 18.700 ljudi. Organizatori iste nisu naveči šta su im planovi nakon što se peticija završi.

Ovim povodom oglasio se i vlasnik "Hajp produkcije" i estradni menadžer, Saša Mirković, koji je podržao peticiju.

„Ne volim zabrane, ali je ovaj zbog svog govora mržnje zaslužio u najmanju ruku kad već zbog njih nije krivično odgovarao. Društva za zašititu životinja još uvek ćute takođe. Zašto?", napisao je Mirković na svom Instagram nalogu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading