Kuća i grob Sonje Savić
Foto: Alo/Foto: Alo!/Stana Pešić

Piše: Stana Pešić

Legendarna glumica Sonja Savić tragično je preminula pre 14 godina u svom domu u Kursulinoj ulici u Beogradu, a nekoliko dana nakon toga, sahranjena je u selu Donja Gorevnica gde je odrasla.

 

Niko tada od kolega nije došao na Sonjinu sahranu osim glumice Dare Rančić, koja neverovatno liči na Savićevu. Sonju su u tišini ispratli roditelji, a nakon njihove smrti, o glumičinom grobu brinule su se komšije iz sela. Zahvaljujući njima, sa kojima je majka Mikaina bila u dobrim odnosima i Sonjina kuća u selu danas koliko toliko izgleda uređeno, jer komšije iz pieteta prema porodici Savić, imanje i dvorište godinama su redovno kosili i održavali. Jedan od retkih umetnika koji je posetio seosko groblje u Gorevnici je bio Rade Šerbedžija.

Podsetimo, Sonjine kolege ostale su bez teksta i u šoku kada su pre 14 godina čuli tužne vesti. U Donjoj Gorevici kod Mrčajevaca sahranjena je Sonja Savić, velika, tragično preminula glumica, a njene kolege, kulturni i javni poslanici nisu krile tugu zbog tragičnog odlaska ni, najblaže rečeno, zbunjenost zbog činjenice da nije ispraćena onako kako, shodno svojim velikim umetničkim dostignućima, zaslužuje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading