Kompozitor o saradnji sa poznatima
Foto: Alo/Printscreen

Poznati kompozitor i aranžer Goran Ratković Lale sarađivao je sa našim brojnim javnim ličnostima, a njegova bogata karijera traje više od 30 godina.

On je sada otkrio kako je krenula karijera pevačica Stoje Novaković, dotakao se i saradnje sa pokojnom Marinom Tucaković, te se osvrnuo i na to kako je biti kompozitor Indire Radić.

Kompozitor o saradnji sa poznatima

Printscreen

 

- Pa da, ali kad je Stoja došla, dogovorimo se da joj uradimo album i ja sam to uradio... I kad je trebalo da se peva, Stoja kaže da odustaje, hoće da se seli u Australiju. Ja šokiran, kažem joj: "Odustajanje ne postoji kao opcija. Može da bude opcija da snimiš ovo, da se izda, pa onda idi u Australiju". Ona gleda, vidi da se ja ne zezam. I snimi ona pesme i odmah napravi veliki uspeh. Uradili smo posle nekoliko albuma Stoja i ja, ali smo se posvađali dok smo radili CD "Evropa". I to dobro samo se posvađali. Pojavio se neki drugi izdavač, a ja sam se sa Stojinim tadašnjim partnerom Darkom dogovorio da album objavi "Grand". Stoja i Darko neće za "Grand", a ja kažem: "Onda nemate pesme". Popović je to nekako ispeglao, ali Stoja više nije htela da čuje za mene. Tad ja kažem Saletu: "Ajde zovi Indiru da joj uradim album". Posle nekoliko dana me zove da dođem u "Grand" i tamo sedi Indira. Ja joj se javim lepo, međutim ona meni kaže: "Nisam odlučila još uvek da radim s tobom, imam i alternativu". Kad sam čuo ko joj je alternativa ja pobesneo, skočim i izađem napolje. Saša trči za mnom, smiruje mene, smiruje Indiru. I posle jedno sedam dana, ona se javi i kaže da hoće da sarađujemo - rekao je on, a onda opisao period kada je krenuo poslovni angažman sa pokojnom Tucaković:

Stoja Novaković

Foto: Ataimages

 

-  Tekstopisac s kojim sam tad radio najviše bio je Steva Simeunović. Jednog dana zove me Srki Boj i kaže: "Ralence, nešto bih te pitao. Bili su mi Darko i Stoja da radimo album". Ja kažem: "Pa radi bre, što da ne". Ja u poslu nemam repove, svaki posao radim kao da je poslednji. I tad čujem od Srkija da Stoji pesme radi Steva, a on u tom trenutku sa mnom pije kafu. Pitam ja Stevu: "Je li bre, ti radiš Stoji pesme?", a on odgovora: "Baš sam sad hteo da ti kažem". Ispada da sam ja taj koji je loš, a Steva dobar. Kažem mu: "Od danas s tobom više ne radim zato što nisi lojalan". Tako smo završili. Zovem Popovića i pitam ga dal poznaje Marinu Tucaković. Posle pet minuta me zove, daje mi njen broj i kaže da je zovem odmah. Zovem ja Marinu, a ona mi kaže: "Pa gde si ti, tri godine ja tebe čekam" (smeh). Odmah smo se skontali. Ona je bila umetnik, i ja sam u neku ruku, ali mnogo manje od nje. Mi smo svi na neku ruku zanatlije, a ona je bila baš, baš umetnik. Mogla je da te podigne u zvezde, ali i da te zakopa kao niko. Prva pesma koju smo uradili bila je "Lopov" za Indiru i Alena. Mene žena tada izbacila iz kuće, spavao sam kod Srđana Mobi Dika koji mi je kum. I Srđan me pita jel Marina napisala tekst i kakav je. A ja ne mogu da se naviknem na taj način razmišljanja kakav je imala Marina. Nije mi se dopalo. Odsviram ja pesmu Srđanu, a on me pita šta mi smeta u pesmi. Ja rekoh: "Ma šta znači ovo kao sudbina starog lopova?" - otkrio je on za Kurir.

NE ŽELI VIŠE NIŠTA DA KRIJE! Kompozitor rešio da raskrinka naše javne ličnosti, u sve umešane Ceca i Indira Radić

Foto: Youtube/Printscreen

 

Rale je takođe progovorio i na temu kako je došlo do toga da započne saradnju i sa pevačicom Indirom, te postane i nje kompozitor?

- Jednom prilikom, dok sam još radio "Lopova", Indira je sedela kod mene, a stalno dolaze neki ljudi kojima ja dajem pare. Ona me pita: "Jesi ti humanitarna organizacija, non stop pare daješ nekome"? Ja kažem: "Ne, ne, dužan sam". Ona šokirano gleda u mene i kaže: "Ti dužan, a zarađuješ milione"? Onda sam joj objasnio da je ne znam s parama, nikad nisam imao osećaj za lovu i tako sam i živeo. I ona meni kaže: "Da se dogovorimo nešto. Ajde ti stavi na papir koliko si dužan, ja ću ti doneti pare da ih vratiš ljudima, a ti da prestaneš da radiš muziku za druge, nego samo za mene i da mi budeš menadžer". Rekoh: "Znaš šta, nema šanse da prestanem da se bavim muzikom, to je moj život". A ona kaže: "Razmisli" i ode.

Jel istina da ste Ceci napravili dva albuma od kojih je ona odustala?

- Nije tačno. Ceca mi je tražila da joj dam pesme "Zmaj" i "Nisam sumnjala". Rekla mi je: "Rale, te dve pesme su moj život". Rekao sam joj da mi je žao, ali nisam mogao to da uradim jer sam ih za Indiru pisao. Ceca je pesme čula kod Marine i dopale su joj se.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading