Baja Mali Knindža
Foto: ATA IMAGES/Foto: Alo.rs

Pevač Mirko Pajčin, poznatiji kao Baja Mali Knindža, privatan život krije od očiju javnosti, a isti slučaj je i sa njegovim naslednicama. Ipak, samo za Alo! pokazao je porodicu i otkrio kako proslavlja najradosniji hrišćanski praznik.

Iako se tradicionalno na Božić okupe svi, ove godine neće biti tako, ćerka Ljiljana koja živi u Americi nije mogla da dođe. Ali, sa najmilijima će biti na video-pozivu.

Kakve sve običaje poštuju u domu poznatog pevača, za Alo! je delom otkrila njegova ćerka Smiljana, koja je završila medicinu. Inače, Mirko iz prvog braka ima tri ćerke i sina, dok mu je druga žena Dijana podarila dva sina - Gavrila i Danila.

- Za našu celu porodicu Božić je najradosniji i najvažniji praznik u godini. Svake godine se svi okupimo kod bake i deke u Surčinu. Hvala bogu, imamo dosta dece. Ove godine će nam faliti Ljiljana, ali biće na video-pozivu dok budemo lomili česnicu - istakla je ćerka Smiljana i dodala da je lomljenje česnice najzanimljivije, pogotovu najmlađim članovima porodice Pajčin.

- Taj deo je najzanimljiviji mališanima Gavrilu i Danilu, koji gotovo svake godine pronađu parice - navela je naša sagovornica i dodala da, tradicionalno posle ručka, prisustvuju koncertu u Zemunu.

- Nakon porodičnog ručka obavezno idemo u „Simonu“, gde, iako tamo tata često nastupa, za božićni koncert bude specijalna euforija. Sve ima neku posebnu draž, što je i logično s obzirom na to da je, na neki način, obeležio ovaj naš najlepši praznik najlepšom pesmom „Božić je“, koja će se pevati i mnogo posle svih nas - rekla je Mirkova naslednica.

Inače, pevač je više puta isticao da je njegova najlepša pesma nastala 1992. godine u pravoslavnom manastiru Krka u Dalmaciji, koji je davne 1350. godine osnovala ćerka srpskog kralja Stefana Dečanskog, Jelena Nemanjić Šubić.

- Bila je neka slikarska kolonija kojoj sam prisustvovao. Poznavao sam mnogo sveštenstva i profesora tamo. Bilo smo kod sveštenika Ostoje Tegeltije u Markovcu i kad sam došao iz Krke pročitao sam im tu pesmu. Rekli su mi da će sigurno ući u antologiju - otkrio nam je Mirko.

Kasnije je nastala melodija, a pesma počinje zvonjavom zvona sa Hilandara.

- Pesma je sva u slikama. Kao da sada gledam zvonara Bogdana kako mu sneg pada po kapi, a on zvoni na zvoniku. Posle 30 godina sam ga sreo u Ledincima i kao pre 30 godina mi je rekao: ,,Da nemaš možda cigaru?“ - otkrio je za ATV nedavno Mirko i dodao:

- Svaki momenat sa decom mi je najbitniji. Nisam bio uz njih, jer sam često putovao zbog nastupa, ali trudim se da im posvetim svaki svoj slobodan dan. Po tri meseca sam umeo da provedem na drugom kontinentu.

- Gavrilo i Danilo su mali, jedan puni pet, drugi šest godina. S njima provodim najviše vremena, lepim sličice, igramo igru „Super Mario“, interesuje ih NBA, Liga šampiona, učim ih da igraju šah, monopol. Imaju smisla za fudbal, igrali bi dan i noć. Imam mladu ženu i neki mi kažu: „Daj još dece“, na šta odgovaram: „Šta drugo i radim osim što guram kolica“. ispričao je Mirko, alijas Baja Mali Knindža, koji se numerom „Božić je“ upisao u istoriju srpske muzike.

Provedite Božić u miru i blagostanju

Kako je istakla Mirkova ćerka Smiljana, cela porodica Pajčin čestitala je čitaocima dnevnih novina i portala Alo! Božić, uz divne želje.

- Svim vašim čitaocima pravoslavne veroispovesti želimo srećan Božić. Želimo im da ga provedu u miru i blagostanju sa svojim najbližima. Ponosan na naslednike

Mirko je ranije pričao čime se bave njegovi naslednici. Rekao je i da ih ne gura ka muzici, već su sami izabrali životne pozive. Tako je ćerka Ljiljana teniski trener u Americi, Smiljana je završila medicinsku školu, Anđela studira na Fakultetu za produkciju i režiju, dok je sin Nenad završio saobraćajnu školu - kao i tata.

Piše: S.R.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading