Baja
Foto: Printscreen/Instagram

Iako se tradicionalno na Božić okupe svi, ove godine neće biti tako, ćerka Ljiljana koja živi u Americi nije mogla da dođe. Ali, sa najmilijima će biti na video-pozivu.

- Za našu celu porodicu Božić je najradosniji i najvažniji praznik u godini. Svake godine se svi okupimo kod bake i deke u Surčinu. Hvala Bogu, imamo dosta dece. Ove godine će nam faliti Ljiljana, ali biće na video-pozivu dok budemo lomili česnicu - istakla je ćerka Smiljana i dodala da je lomljenje česnice najzanimljivije, pogotovu najmlađim članovima porodice Pajčin.

- Taj deo je najzanimljiviji mališanima Gavrilu i Danilu, koji gotovo svake godine pronađu parice - navela je naša sagovornica i dodala da, tradicionalno posle ručka, prisustvuju koncertu u Zemunu.

- Nakon porodičnog ručka obavezno idemo u „Simonu“, gde, iako tamo tata često nastupa, za božićni koncert bude specijalna euforija. Sve ima neku posebnu draž, što je i logično s obzirom na to da je, na neki način, obeležio ovaj naš najlepši praznik najlepšom pesmom „Božić je“, koja će se pevati i mnogo posle svih nas - rekla je Mirkova naslednica.

 

 

Inače, pevač je više puta isticao da je njegova najlepša pesma nastala 1992. godine u pravoslavnom manastiru Krka u Dalmaciji, koji je davne 1350. godine osnovala ćerka srpskog kralja Stefana Dečanskog, Jelena Nemanjić Šubić.

- Bila je neka slikarska kolonija kojoj sam prisustvovao. Poznavao sam mnogo sveštenstva i profesora tamo. Bilo smo kod sveštenika Ostoje Tegeltije u Markovcu i kad sam došao iz Krke pročitao sam im tu pesmu. Rekli su mi da će sigurno ući u antologiju - otkrio je Mirko.

Kasnije je nastala melodija, a pesma počinje zvonjavom zvona sa Hilandara.

- Pesma je sva u slikama. Kao da sada gledam zvonara Bogdana kako mu sneg pada po kapi, a on zvoni na zvoniku. Posle 30 godina sam ga sreo u Ledincima i kao pre 30 godina mi je rekao: ,,Da nemaš možda cigaru?“ - otkrio je za ATV

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading