Miki Jovičić
Foto: Printscreen/Printscreen

Poznati tekstopisac Miki Jovičić imao je troje dece, a nedavno je njegova ćerka iz braka sa pevačicom Zoricom, Olga, otkrila kroz kakav pakao je prošla u životu.

Njena teška priča vratila je sećanja na jednu tužnu priču o nesrećnom čoveku, a velikom pesniku. 

Miki Jovičić (1953 - 1996) bio je autora blizu dve hiljade pesama, od kojih je makar dvesta večitih hitova.

- Miki Jovičić je ugledao ovaj svet 21. decembra 1953. godine u Batuši kod Požarevca, kao prvo dete majke Olge i oca Ljubiše. Mikijevi roditelji se brzo razvode, a on ostaje da živi u Batuši sa bakom Vukosavom. Počeo je da piše kao đak osnovne škole, a posle završene Poljoprivredne škole u Požarevcu zaposlio se na Jugoslovenskoj železnici, gde je pet godina bio uzoran službenik - pričao je pesnik Bora Vasić, Mikijev prijatelj.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ado Gegaj (@ado_gegaj)

 

- Bio je zaljubive prirode, voleo je mnoge žene i doživeo mnoga razočaranja. Oženio se sa dvadesetak godina, prva žena Ružica rodila mu je sina Zorana. Iz drugog braka sa pevačicom Zoricom ima ćerku Olgicu, a iz trećeg braka sa Vanjom ima sina Stefana, koji se rodio nakon njegove smrti.

Sve Mikijeve ljubavi bile su turbulentne, sva tri braka filmska priča za sebe, a sve vatre svoga srca izlio je u pesmama koje će se večno pevati.

Posle ljubavnih brodoloma i prvih para od od prodaje ploča, Miki je rešio da napusti stalno zaposlenje i da mu pisanje pesama bude jedino zanimanje. Od 1972. počeo je da snima ploče sa svojim pesmama. Samo za pokojnog Šabana Šaulića napisao je tridesetak hitova.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading