Teya Dora
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/instagram

Po izboru evrovizijskih fanova, pevačica Teya Dora je apsolutni favorit za pobedu na Beoviziji 2024, a ovu srpsku pevačicu svet je upoznao i zavleo prošle godine kada je njena pesma Džanum postala jedna od najviralnijih na svetu.

Iza tuge i melanholije koju nosi sam tekst i koja se čuje u njenom glasu, stoji tužna porodična priča.

Tekst pesme preveden je na 189 jezika širom sveta, dok je na društvenim mrežama napravljeno više milona postova uz nju, pa je numera postala fenomen o kome se priča i uz koji se plače.

Teya Dora je u intervjuima koje je na Balkanu i u svetu davala povodom ove pesme iznela činjenice o radu kao i školovanju, ali o privatnom životu malo je toga pričala, kao da je izbegavala tu temu.

Naime, Teya Dora je nedavno dala intervju za lokalni Borski medij u kome je evocirala uspomene na njeno detinjstvo iz Bora i drugih gradova istočne Srbije i Timočke krajine koje je posećivala prateći njenu majku koja je iz tog dela Srbije pisala reportaže za Večernje novosti.

Teya Dora

Foto: Printscreen/instagram

 

Čini se da je novinar koji je intervju vodio, i lično poznavao Teya Doru dok je bila dete pa je objavio ko su njeni roditelji kao i sliku iz detinjstva. Napisao je da su oni takođe Borani i da Teinu mamu Jasnu rođenu Jojić, znamo po mnogobrojnim tekstovima o Boru i Timočkoj krajini koje je godinama objavljivala kao novinar Večernjih novosti, ali i brojnim etnološkim knjigama među kojima su i knjige o vlaškoj magiji čijim je pisanjem i izdavanjem pre skoro tri decenije želela da istakne da Vlasi imaju svokju kulturu i identitet te da treba da imaju status nacionalne manjine u Srbiji.

Novinar tog medija je napisao i da je Tein otac, slikar i grafički dizajner koga će Borani pamtiti ne samo po logotipima koje je uradio za institucije, već i po izložbama karikatura i sjajnih ilustracija, te da je Dragan Pavlovski Gandra, preminuo 2021. godine.

Kada uz to dodamo činjenicu da je Teya Dora u nekoliko intervju rekla da joj je uvek teško da peva Džanum i zato što je pesma podseća na tragičan gubitak koji je imala u životu i zato što osoba koju je mnogo volela nije bila živa da se raduje uspehu Džanum potpuno je očigledno zašto Teya Dora ovu pesmu uvek izvodi sa bolom u glasu i da uvek guta svoje suze pevajući Džanum.

BONUS VIDEO:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading