teya dora
Foto: Printscreen

Finale "Pesme za Evroviziju 2024" donelo je napetost i ljutu borbu takmičara sve do poslednjeg trenutka kada je pobedu odnela Teodora Pavlovska (32) sa pesmom "Ramonda" kojom će nas predstavljati u Malmeu.

I dok su liste, zvanične i nezvanične nedeljama izdvajale favorite među kojima je data značajna prednost Anđeli Ignjatović Breskvici i njenoj pesmi "Gnezdo orlovo", skromna pevačica, kompozitorka i producetkinja poznatija kao Teya Dora, uspela je da osvoji srca publike i stručnog žirija, te preuzme titulu srpske predstavnice za evrovizijsko takmičenje za 2024.godinu.

Teya Dora

Foto: E Stock

 

Kako je navela za Alo!, pobeda joj je došla neočekivano, ali je to ni najmanje neće omesti u nameri da opravda očekivanja svog naroda.

- Zbunjena sam i preplavljena emocijama. Potrudiću se da predstavim Srbiju u najboljem svetlu, kako i zaslužuje da bude predstavljena i da kroz pesmu prenesem poruku koju smatram značajnom celom svetu. Ukazali ste mi veliku čast, i hvala onima koji su bili uz mene tokom ovog takmičenja - rekla je Pavlovska za Alo!

Majka Teya Dore poznata po VLAŠKOJ MAGIJI 

Jasna Jojić

Printscreen

 

Iako je njen privatni život dosta skriven od javnosti, njeni uspesi govore mnogo o njoj. Manje je poznato da je Teodorina majka takođe poznata ličnost. Jasna Jojić je novinarka i etnolog koja se tokom svoje karijere bavila proučavanjem Timočke krajine i Bora, a poslednjih godina posvetila se istraživanju i razumevanju vlaške magije. Objavila je svoju prvu knjigu na tu temu 1999. godine pod nazivom "Čuda vlaške magije", u kojoj je sabrala iskustva i ispovesti vlaških vračara. Nakon toga, Jasna je napisala još dve knjige na tu temu, "Vlaška magija 1" i "Vlaška magija 2", dok je takođe istraživala i pisala o lekovitim biljkama.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading