Evrovizija
Foto: Printscreen/Printscreen

Naša predstavnica Teya Dora je sa svojom pesmom "Ramonda" prva ušla u finale takmičenja Pesma Evrovizije, koje se ove godine održava u Malmeu. Pevačica je svojim nastupom oduševila publiku, kako u sali tako i kraj malih ekrana.

Osim nje, u finale, koje je na programu u subotu 11. maja, prošli su i Portugal, Slovenija, Ukrajina, Litvanija, Finska, Kipar, Hrvatska, Irska i Luksemburg. Od zemalja koje se nisu kvalifikovale za veliko finale, najveće iznenađenje, makar za kladionice, bila je Poljska. 

Luna

profimiedia

 

Kladionice su poljsku takmičarku Lunu i njenu pesmu "The Tower" već videle u finalu, a koliko su omašili, pokazalo je to što su u jednom trenutku prednost nad našom Teya Dorom dale australijskom predstavniku - duetu „Electric Fields“. Njih dvoje su bili na 10, a naša Teya Dora na 11. mestu.

Na svu sreću, publika je drugačije mislila, pa je više glasova dala Teya Dori, baš kao što je, zahvaljujući njoj, slovenačka predstavnica Raiven "izbacila" Poljakinju iz daljeg takmičenja.

Drugo polufinalno veče zakazano je za četvrtak 9. maja i koliko sutra će se znati kojih još 10 zemalja će se boriti za pobedu.

Bejbi Lazanja

Profimedia

 

Kada je reč o finalu i trenutnom favoritu, kladionice ubedljivo najviše šansi daju hvratskom predstavniku Bejbi Lazanji i njegovoj pesmi "Rim Tim Tagi Dim". Hrvat trenutno ima 36 odsto šansi za pobedu. 

Luna

printskrin

 

Iza Hrvatske, kladionice najviše šansi daju Švajcarskoj (17 odsto), zatim Italiji (10 odsto), Ukrajini (8 odsto) i Irskoj (6 odsto), koja ima jednake šanse kao i Holandija. Sve ostale države imaju manje od pet odsto šansi za pobedu.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading