Duško Valentić
Foto: Printscreen/Printscreen

Glumac Duško Valentić preminuo je u 75. godini. Poznat po svojoj ulozi Papundeka u seriji "Velo misto", Valentić je ostavio iza sebe bogatu karijeru sa više od 50 filmskih i televizijskih uloga, dok je u svom matičnom pozorištu Gavella ostvario preko sto nastupa.

Rođen slučajno u Pančevu, Valentić se školovao u Zagrebu. Osim uloge Papundeka, bio je poznat i po brojnim drugim ulogama u Gavelli i Teatru ITD, među kojima su: Erik u "Bečkim šumama", Sebastijan u "Na tri kralja", Knez Miškin u "Idiotu", Grga Čokolin u "Zlatarevom zlatu", Grošičar u "Careva Kraljevna", i mnoge druge.

Svoju filmsku karijeru započeo je ulogom u seriji "Kuda idu divlje svinje" (1971.), nakon čega su usledili Galićev film "Tomo Bakran" (1978.) i "Novinar" (1979.), te uloge Lojzeka u "Horvatovom izboru" i Žgolje u filmu "Vreme za..." (1993.).

U novije vreme, Valentić se pojavljivao u gostujućim ulogama u serijama "Bibin svet" i "Naša mala klinika" (2007.). Te iste godine dobio je prvu ulogu u telenoveli, tumačeći oca Vilka Oreškovića (Amar Bukvić) u seriji "Ponos Ratkajevih".

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading