Adam Adaktar
Foto: Alo/Foto: Printskrin

Adam Adaktar, na nedavno održanom Izboru za Mis Srbije pojavio se navodno u odelu Josifa Broza Tita.

Adaktarov potez izazvao je buru komentara na društvenim mrežama, a mnogi nisu poverovali da je na njemu zaista Titovo odelo.

 

@alo_portal Inspiracija za look bio je niko drugi do Tito! Tito javno nije imao decu, pa ne pitajte ni za moju #alo #alodnevnenovine #fypシ゚ #fypシ゚viral #foryou #viralvideo #fy #adamadaktar #tito ♬ original sound - Alo_portal

 

Tim povodom, oglasio se muzej Jugoslavije u Beogradu. Oni su na Instagramu objavili Titovo odelo i poslali jasnu poruku.

- Delimo fotografiju originalne maršalske uniforme izložene u koferu u kom ju je Tito nosio na putovanja, kako vas ne bi zbunjivale replike inspirisane našom kolekcijom - naveli su oni i dodali:

 

 

- Raduje nas da muzejski predmeti služe kao inspiracija za uobličavanje ličnog stila, ali moramo da napomenemo da Muzej Jugoslavije kao republička ustanova kulture ima jasnu politiku pozajmljivanja predmeta definisanu Zakonom o muzejskoj delatnosti, a koji predviđa pozajmljivanje predmeta na privremeno čuvanje ili izlaganje isključivo drugim muzejima, ustanovama ili pravnim licima. Predmeti u kolekcijama muzeja su kulturna dobra koja fizičko lice ne može da iznajmi, pozajmi ili zakupi - saopštili su.

BONUS VIDEO:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading