Ognjen Amidžić
Foto: Alo/Foto: ATA Images

Ognjen Amidžić izgubio je oca kada je imao svega 16 godina, a jednom prilikom je i javno govorio o tome.

Amidžić je otkrio kako je on bio prvi koji je saznao za ubistvo, te je tragičnu vest trebalo da saopšti majci i sestri.

- U jedan sat posle ponoći policajci su zakucali na naša vrata. Dobili su zadatak od nadređenih da nam jave loše vesti. Saopštili su baš meni... Imao sam samo 16 godina i morao sam da kažem majci i sestri da je tata ubijen - rekao je Amidžić, pa dodao: 

- Nedostaje mi tata i znam da bi moj život bio potpuno drugačiji da se to nije desilo. Bio sam tinejdžer kad sam ga izgubio. Mnogo toga je palo na moja leđa, trudio sam se da majci pomažem koliko sam mogao. Maksimalno se žrtvovala za sestru i mene i zato ću prema njoj imati večnu zahvalnost. Teško je bilo u tim vremenima izvesti decu na pravi put... Uprkos svemu, nikad nije bilo perioda da nemamo šta da jedemo. Majka je, hvala bogu, radila u dobroj firmi i uspela je da nam obezbedi koliko-toliko normalan život. Trudila se da nam bude i otac i majka - istakao je voditelj jednom prilikom.

Inače, Ognjenov otac, Zoran Amidžić, bio je novinar, a ubijen je 9. oktobra 1991. godine na Baniji u Hrvatskoj. Tog dana živote su izgubile i njegove kolege Bora Petrović, Dejan Milićević i Sreten Ilić. Na njihov automobil ustaše su ispalile više od 300 metaka.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading