Desingerica
Foto: ATA IMAGES/Foto: Ataimages

Kontroverzni reper Dragomir Despić, poznatiji kao Desingerica, izbacio je novu pesmu koja je napravila opšti haos u regionu.

Naziv pesme glasi "Rendalicca", ali je publika prepoznaje po refrenu u kom se spominju reči "bauljam i "ćarlijam".

Stariji slušaoci prepoznaju ove reči, dok su mlađima možda nepoznate. "Ćarlijati" je stara srpska reč koja potiče iz perioda turske vladavine i označava lagano komešanje vazduha, poput pirkanja vetra. U modernom kontekstu, može značiti i tiho pričanje ili šaputanje.

"Bauljati" se često koristi za opisivanje pijanih avantura tokom kojih osoba jedva hoda. Takođe može značiti teško kretanje nakon noćnog provoda ili mučenje u životu. Sinonimi za bauljanje uključuju tumaranje, lunjanje, lutanje, smucanje se i šetkanje.

U Desingeričinoj pesmi, ove reči dobijaju filozofski prizvuk, jer pijani junak luta bez cilja. Svako može interpretirati pesmu na svoj način, a Desingeričina namera će ostati misterija dok se sam ne izjasni o značenju svojih stihova.

Desingerica izašao iz mrtvačkog sanduka

Desingerica, reper poznat po svojim kontroverznim nastupima, preksinoć je poslednji nastupio na drugoj večeri Music Weeka. 

Muzika je u jednom trenutku stala, čula su se crkvena zvona, a onda su četvorica muškaraca u crnom na binu izneli sanduk iz kog je Desingerica izašao na binu.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading