Vesna de Vinča
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/instagram

Čuvena novinarka, spisateljica i vlasnica kompanije "Miss You" Vesna de Vinča doslovce je slomljena od bola zbog gubitka bliske osobe.

Pre samo nekoliko dana, Vesna je ostala bez doma. Posle 19 godina morala je da napusti splav u koji je godinama ulagala kako bi bio funkcionalan za stanovanje. Bilo je to, kako je često isticala, njeno parče raja na zemlji, a da je tako, mogli su da se uvere svi koji su imali prilike da je posete.

Sada je doživela novi udarac - ostala je bez dugogodišnjeg prijatelja, čoveka koji joj je bio veliki oslonac, a koga je, kako je istakla, doživljavala kao brata.

Reč je o dugogodišnjem glavnom i odgovornom uredniku "Večernjih novosti" Radetu Brajoviću, koji je preminuo posle kraće i teške bolesti.

Rade Brajović

Printscren Instagram

 

Vesna se od njega oprostila biranim rečima.

- Otišao je na nebo jedan od najboljih među nama - Rade Brajović, divno ljudsko biće, vrhunski novinar i urednik, vanserijski patriota, borac za slobodu i pravdu, otac i muž kakvog svako može poželeti, čovek s dečijim srcem i dušom,, Moj brat, moj učitelj, moja velika duša. Čovek koji me je motivisao da uvek koračam uspravno, hrabro, intelektualno…Sada je sa svojom Gordanom! …Pijem i plačem… - napisala je uz Radetovu fotografiju na svom Instagram profilu neutešna Vesna.

Vesna de Vinča

TV Pink/Printscreen

 

Koliko su bili bliski, svedoči i činjenica da je Rade iz istog mesta odakle je bio i Vesnin pokojni otac Minja Jugović. Reč je o selu Kosići, kod Danilovgrada u Crnoj Gori.

- Sećam se dalekih livada na kojima smo vozili bicikl, sela Kosić, gde smo odlazili ceo život, lovili žabe i jegulje, igrali fircik na obali Zete, družili se sa životinjama, brali drenjine i mlade orahe, bili sjedinjeni s prirodom i decom iz sela. Dodir s prirodom je najvažniji stimulans za dete. To je bio krucijalni dodir koji je u meni proizveo jednostavnost u životu i komunikaciji. Visoki stepen mudrosti je živeti jednostavno. Tata nam je plaćao za svaku ulovljenu žabu, a onda nas je učio da pečemo žablje batake i jegulje. Uz vatru nas je učio napamet rodoslov predaka heroja. I danas znam svoje Jugoviće i bratstvo Brajovića 20 kolena unazad. Znači, otprilike pet vekova je to trajanje naše familije - rekla je za domaće medije jednom prilikom Vesna.

Ovo je splav sa koga je policija iselila Vesnu de Vinču

Vesna de Vinča je iseljena sa splava na kom je živela 19 godina.

Ona je putem svog Instagram profila objavila potresan snimak i sa suzama u očima otkrila koliko joj je teško što ju je policija ispratila iz njenog doma.

 

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading