Pero Trokadero
Foto: Privatna arhiva/Foto: privatna arhiva

Prošlo je pet godina otkako nas je prerano napustio pevač Predrag Stefanović, nadaleko poznat kao Pero Trokadero.

Kralj klupske svirke i jedan od najboljih i najcenjenijih crnogorskih pevača još s početka 90-ih, ostavio je neizbrisiv trag na muzičkoj sceni. Zahvaljujući supruzi Maji, rodbini, brojnim prijateljima i kolegama svih generacija, sećanja na Pera Trokadera ne blede ni danas.

Pero Trokadero

Foto: privatna arhiva

 

Ogroman doprinost u podsećanju na lik i delo Predraga Stefanovića ove godine dali su i autori kultne podgoričke emisije "Grad koji volim", sa novinarom Matijom Milačićem na čelu.

Ova interesantna, iskrena i dirljiva emisija, probudila je emocije kod svih onih koji su poznavali Predraga Stefanovića. Još jednom smo svi zajedno mogli da se prisetimo čoveka širokog srca, nekoga ko je uvek i svuda isticao da je Podgoričanin, da je navijač Budućnosti, ali da su mu deo fudbalske strasti bili i Liverpul i Crvena zvezda. Perovi najbliži su nas, kroz svojevrsni omaž crnogorskom pevaču, proveli kroz njegovo detinjstvo, odrastanje, karijeru, ali i podsetili na večnu ljubav prema supruzi Maji i njihovom prvom susretu u Budvi 2002. godine.

Pero Trokadero

Foto: privatna arhiva

 

Već na prvi poziv iz redakcije "Alo!", povodom pete godišnjice od smrti Pera Trokadera, Maja Nikolić je želela da izrazi zahvalnost svima onima koji čuvaju sećanje na čoveka s kojim je provela 18 predivnih i nezaboravnih godina.

- Dirnuta sam pažnjom svih koji su poznavali mog Pera, na podršci, na rečima utehe, na bezbroj divnih sećanja, ali i zbog toga što on i danas živi kroz svoje pesme među publikom koja ga je volela - rekla je Maja, Perova najveća ljubav s kojom je živeo na relaciji Crna Gora - Srbija.

Pero Trokadero

Foto: privatna arhiva

 

Pero Trokadero je prvu autorsku pesmu objavio 1993. Album izdaje  2006. godine za Siti rekords (Željko Joksimović, Leontina , Alek Aleksov, Bilja Spasić, Aleksanda Filipović, Mirko Sćepanović, Marko Mahoni...)

- Bio je omiljen kod svojih kolega Šaka Polumente, koji ga je uvek od srca zvao na svoje beogradske koncerte, ali i kod Cece, Ace Lukasa, Željka Vasića, Gorana Vukosića, Kneza, Sergeja Ćetkovića, Bojana Marovića, Neše Aleksandrića, Eda Abdovića, Srđana M. Đanija, sad već pokojnih Sinana, Džeja...  - naglašava Maja.

Pero Trokadero

Foto: privatna arhiva

 

Pero Stefanović muzikom je počeo da se bavi još u ranom detinjstvu, završio je nižu i srednju muzičku školu, a kao student muzičke akademije u Podgorici počeo je profesionalno da se bavi pevanjem. Prva pesma koju je izveo je "Ti bila si mi sve" (1993. godine). Neki od njegovih hitova su: "Sva moja jutra", "Tvoje ime, mala", "Žig od ljubavi", "Nije važno"...

Maja Nikolić je na kraju želela da pomene još neke ljude koji su joj pomogli da posle Perove smrti nastavi dalje...

Pero Trokadero

Foto: privatna arhiva

 

- Zet Janjo je uvek bio uz mene, to ću večno ceniti. Neizmernu zahvalnost dugujem i generalnom direktoru Fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdanu Terziću, sekretarici Lani, zvezdi vodilji u klubu i svim zaposlenima na Marakani koji su bili uz mene kada mi je bilo najteže.

Inače, emisiju "Grad koji volim", posvećenu Peru Trokaderu, pored autora i novinara Matije Milačića, realizovali su još: Dejan Vlahović, Saša Maksimovski, Vlado Bracanović, Aleksandar Vuković, Nebojša Nikolić Bucko, Radoš Radošević, Pavle Turković, Sonja Laković i Aleksandar Vojvodić.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading