Foto: Ataimages
Foto: ATA IMAGES/Foto: Ataimages

Jelena Karleuša poznata je po svojoj ljubavi prema životinjama, a sada se tim povodom hitno oglasila.

Karleuša je na svom Instagram profilu objavila fotografiju izmučenog psa te pozvala nadležne na hitnu reakciju.

"Zahtevam hitnu reakciju nadležnih. Hitno, hitno!", napisala je Karleuša uz mučnu fotografiju.

Jelena Karleuša

Foto: Printscreen/instagram

 

"Svako zaslužuje da živi"

Karleuša je i nedavno govorila o zaštiti životinja, te izazvala veliku pažnju javnosti.

- Ne jedem biće koje plače, koje se plaši i drhti od straha, koje ne želi da umre i koje je tužno. Ne jedem biće koje zna da voli, koje trči za mamom, koje se raduje, koje skače od sreće i zahvalnosti kad mu daš malo hrane. Ne jedem biće koje se mazi, koje zatvori oči i uživa kad se češka. Ne jedem njegov leš jer mogu da zamislim kako mu je čovek prišao sa nožem, sekirom, maljem... i kako ga je krvnički ubio za naš ručak. Mene takav obrok smrti, užasa, straha, nemoći ne može da nahrani. Može samo da mi presedne, da me zgadi i da me zaboli želudac šta sam uradila i u čemu sam učestvovala. Bar sada, u 21. veku, svako može da bira zamenu za ubijanje. Neka danas bude dan kada ćete reći: "JA VIŠE BIĆE KOJE SE MAZI, POKAZUJE LJUBAV, SREĆU I TUGU - NE JEDEM". Jer ovaj svet svako od nas MOŽE DA PROMENI. Izgovor "AKO PRESTANEM JA, NEĆE DRUGI" postaće smešan jer nije valjda da radimo isto što i svi. Lepo vam je govorila majka, ako neko drugi skoči kroz prozor NEĆETE VALJDA I VI. Verute mi, onog momenta kad prestanete da jedete leševe, gledaćete druge koji to rade sa prezirom i gađenjem jer nemaju srca, nemaju svesti I milosti. O tome koliko je meso loše za vaše zdravije i da ne govorim, ako jedan tanjir pasulja ima vise proteina od parčeta noge prestravljenog teleta... To vam govori ovaj vegetarijanac koji ima gvožđe 28 i puca od zdravlja, 5M crvenih krvnih zrnaca i koji 100% se*e vitamnim C - napisala je Jelena, pa dodala:

- Ne govorite za sebe da ste neko ko voli životinje ako jedete meso ubijenih životinja. Onda vi zapravo ne volite životinje, zar ne? Onda slobodno pojedite i svog psa ili svoju macku, jer koja je razlika? Živo biće je živo biće, svako zaslužuje da živi i svako može biti pojedeno. Stvar je ukusa, želuca, svesti, ljudskosti, milosti, stava... Ako volite životinje, u svakoj ubijenoj treba da vidite svog psa kog je neko ubio, odrao, isekao na komade i ispekao i shvatićete poentu - zaključila je Karleuša.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Gasa

20.07.2024 14:09

Isto tako ko ima sluha, želju da ga sacuvs, da ne opterećuje glavu glupostima, želi da sačuva duševni mir mora da prestane da sluša filozofiranja dotične gospođe i pogotovo da prestane slusati i izbegava njene pesme i koncerte.