Sonja Savić
Foto: Printscreen/Foto: Foto: Youtube/printscreen

Legendarna glumica Sonja Savić bila je jedna od najtalentovanijih dramskih i filmskih umetnica osamdesetih godina u velikoj Jugoslaviji. Umrla je u 48. godini, sama i napuštena, okružena špricevima, u praznom stanu u Beogradu.

Tek godinama kasnije, sasvim slučajno, domaća javnost je saznala da ju je ludo voleo jedan od najpoznatijih domaćih glumaca, čuveni Slavko Štimac. 

Da su dve legende jugoslovenskog glumišta bile u vezi, otkrio je njihov kolega Ivan Jevtović. jevtović je gostovao u emisiji "Balkanskom ulicom" i tom prilikom se prisetio svog detinjstva i bega od kuće kada je i upoznao Štimca. Posvađao se s bratom i krenuo iz Novog Beograda na drugi kraj grada gde su mu živeli baka i deda.

- Na Terazijama sam sreo Slavka Štimca koji je primetio da lutam i pitao me hoću li nešto da pojedem s njim. Budući da mi je bio idol, pristao sam. Pre nego što smo seli u taksi, napomenuo mi je da ćemo samo nakratko svratiti kod njega i njegove devojke - ispričao je Jevtović.

Slavko Štimac

Foto: Ataimages

 

- Pokucao je na vrata, otvorilo je strašilo, tačnije neka žena s raščupanom kosom preko lica. Odmah je počela da viče na Slavka: "Kada ćeš da prestaneš da mi dovodiš svoje obožavaoce?" U jednom trenutku je sklonila kosu s lica i shvatio sam da je to Sonja Savić. Jeo sam viršle sa Sonjom i Štimcem i veće sreće za mene nije bilo. Onda me je ona ispitivala kako se zovem i prezivam i nekako došla do zaključka da sam Vladin sin (srpski glumac i profesor). Holivudska priča, zar ne? - ispričao je Ivan, sin čuvenog profesora Fakulteta dramskih umetnosti, pokojnog Vladimira Jevtovića.

Inače, Sonja i Slavko su zajedno igrali, između ostalog, u filmu "Braća po materi" iz 1988. godine.

Sonja je kasnije bila u vezi s beogradskim umetnikom Srđanom Điletom Markovićem, a Slavko je u dugogodišnjem braku s, takođe umetnicom, Vesnom Golubović. Pre Vesne bio u braku sa slikarkom Majdom Vojniković, sa kojom ima sina Vida.

Govorili su da imam sidu

Jedna od najtalentovanijih domaćih glumica ikada Sonja Savić tragično je okončala život u septembru 2008. godine u svom stanu u 48. godini života.

Kao uzrok smrti navodila se prevelika doza nedozvoljenih supstanci u njenom telu.

Sonja je sahranjena u rodnom selu Donja Gorevnica, a niko od njenih kolega nije prisustvovao sahrani.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading