Gorki list
Foto: Promo/Nanad Matović i Tanja Pavlović

„Jedini pravi 48. Festival filmskog scenarija – Gorki list“ se ove godine održava od 13.og do 18.og avgusta dok će se za nagrade boriti 11 filmskih ostvarenja nastalih u periodu između dva festivala.  

Nakon svečanog otvaranja, gde će crvenim tepihom prodefilovati preko 300 glumaca, scenarista i filmskih radnika,  premijerno će biti prikazan film „Bauk“ koji će otvoriti sam festival. 

Film „Bauk“ je prvi film koji je rađen u produkciji Miloša Bikovića. On govori o bombardovanju Srbije iz vizure osmogodišnjeg dečaka Save, a reditelj je snimanje započeo na dan kada su pale prve NATO bombe na Srbiju, 24. marta. Glavna uloga, uloga dečaka Save, poverena je Jakši Prpiću, sinu glumice Anđelke Stević Žugić, koga smo imali prilike da gledamo u filmu i seriji "Toma".  

Takodje će premijerno biti prikazani filmovi "Ciklus" po scenariju Jelene Stojković, kao i romantična komedija, „Jugodrom“, delo scenariste Koste Peševski.  

I ove godine publika će moći da glasa za najbolji film skeniranjem QR koda na kartama. Gorki list tradicionalno nagrađuje posvećene vizionare priznanjem za najbolji film,  uvažavajući mišljenje verne publike i prepoznajući značaj scenarija kroz čiju snagu i autentičnost doživljavamo umetničke vrednosti filma. 
Dugogodišnja podrška kreativnom izražavanju i umetničkim projektima čini Gorki list zaštitnikom autentičnosti i vernim pratiocem sedme umetnosti.  

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading