Gorki list
Foto: Promo/Nanad Matović i Tanja Pavlović

Vrnjačka Banja je u znaku “Jedinog pravog 48. Festivala filmskog scenarija - Gorki list” i ove godine! U toku su pripreme za najglamurozniji festival do sada! Celokupni događaj biće podignut na još veći nivo u odnosu na predhodne godine. Glumci su pripremljeni za svečani defile, novinari za konferencije, platna za projekcije, a crveni tepih, postavka filmskog seta i predivan amfiteatar samo iščekuju publiku.

Program će početi svečanim otvaranjem na Trgu kulture, gde će crvenim tepihom, najvećim do sada, prodefilovati preko 300 učesnika uključujući glumce, scenariste i ekipe filmova. Goste festivala na Trgu Kulture će dočekati voditelji Biljana Obradović i Voja Nedeljković dok će voditeljski par na amfiteatru biti glumci Mirka Vasiljević i Miljan Prljeta.

Publika će moći na otvaranju da uživa u muzičko-poetskoj večeri benda „Trema“. Nakon vatrometa i svečane dodele nagrade „Zlatno pero Gordana Mihića“, premijerno će biti prikazan film „Bauk“. Ovaj dugoočekivani film, drama Gorana Radovanovića, vodiće nas kroz dramatične događaje bombardovanja Srbije iz perspektive osmogodišnjeg dečaka.

Osim nagrada za najbolji scenario i najboljeg mladog glumca ove godine Gorki list dodeljuje i nagradu publike. Gorki list je dugi niz godina, ponosni generalni pokrovitelj Festivala filmskog scenarija posvećen ljubiteljima i stvaraocima filmske umetnosti koji osvetljava bitnu ulogu scenarija u svetu kinematografije. Kroz pažljivo odabrana višegodišnja partnerstva, Gorki list doprinosi popularizaciji i afirmaciji domaćih autora i umetnika u svim sferama, naročito u oblasti filma i tradicionalno nagrađuje posvećene vizionare priznanjem za najbolji film - uvažavajući mišljenje verne publike i prepoznavajući značaj scenarija kroz čiju snagu i autentičnost doživljavamo umetničke vrednosti filma.

Festival ove godine raspisuje javni konkurs za „Najbolji originalni scenario“, čija je realizacija predviđena u 2025. godini. Rok za podnošenje prijava je 30.avgust 2024.god. Scenario koji je predmet prijave dostavlja se u elektronskoj formi (PDF/Word) na mail adresu: jedinipraviffs@gmail.com Zato vas još jednom podsećamo da se prijavite! Za više informacija posetite Instagram profil festival_filmskog_scenarija.

Nakon dodele nagrada, i filma Siniše Cvetića “Jorgovani”, završno veče biće organizovano baš onako kako su i zaslužili svi učesnici. Koncert Boemsko veče - „Nagrađenima u čast“, sa preko 30 popularnih glumaca među kojima su Dragana Mićalović, Đorđe David, Husa Alijević, Dušan Svilar, Ljilja Stjepa, Kristina Kika Jovanović i ostali popularni glumci, razgaliće sve prisutne.
Najdivnije melodije će ispratiti sve goste Vrnjačke Banje u poslednju noć festivala.

Pogledajte promo video “Jedinog pravog 48. Festivala filmskog scenarija – Gorki list” i okršaj Mikija Manojlovića i robota.


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading