Srđan Timarov
Foto: ATA IMAGES/Foto: AtaImages

Poznati glumac Srđan Timarov gotovo nikada ne priča o privatnom životu, a jedan deo njegovog života obeležila je strašna tragedija.

Srđanova majka, poznata političarka i stomatološkinja, Klara Mandić, mučki je ubijena u svirepom napadu, koji se odigrao 9. maja 2001. godine. U zapaljenom stanu, u kom je podmetnut požar, pronađeno je njeno telo sa nekoliko metaka.

Srđan Timarov

Foto: AtaImages

 

Za manje od dva dana policija je rešila zločin, a ubica je odmah uhapšen. Motiv je najverovatnije bilo koristoljublje, pošto je ubica bio u velikim novčanim dugovima, pisali su tada domaći mediji.

Srđan je 2020. u emisiji TV lica na RTS-u pričao o pokojnoj mami od koje je naučio kako biti hrabar.

- Kad tako tvrdi krene, ona je nekako... Predodređeno joj je bilo da se bori. Išla je gladno i hrabro u život. Živela je u jako velikim potezima i jarkim bojama. Tragično je stradala... Ako govorimo o nekim najvećim bolovima u životu, to je što sam tragično izgubio majku. Ja to na svoj način nosim. To jeste ona rana koja se pretvori u zvezdu, pa ti sija, da znaš kako da ideš. Ali, ni sam kvantitet nije to koliko smo godina mi proveli zajedno, nego koliko je toga u meni od nje ostalo. Mislim da je to važnije u roditeljstvu, nego biti svaki dan tu i skuvati supicu - rekao je glumac.

Srđan Timarov

Foto: AtaImages

 

- Ja sam sa roditeljima stvarno doživljavao Diznilend, kakve razgovore sam imao prilike da slušam... Ona je volela ljude, autentične ljude, i oni su oboje, Đorđe i Klara, bili vrlo autentični. Zajedno su bili eksplozivno punjenje. Zato to nije dugo ni potrajalo, ali su se obožavali do kraja, poštovali, bili fantastični drugari. To sam naučio od njih - kazao je Timarov.

Majka Srđana Timarova rođena je u jevrejskom logoru u Italiji, a njeni roditelji nisu preživeli strahote Drugog svetskog rata. Usvojila ju je porodica Mandić, čije je prezime uzela, ali nikada nije zaboravila svoje jevrejsko poreklo.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Bo

05.08.2024 17:46

Ko je nju obozavao ? Niko. Opljackala je pola Srbije sa Dafinom Milanovic.