Željko Bebek
Foto: ATA IMAGES/Foto: Ataimages

Željko Bebek preksinoć je pevao na sramnoj proslavi akcije "Oluja", a njegov gest razbesneo je srpsku estradu.

Tim povodom oglasila se pevačica Vesna Vukelić Vendi koja nije štedela reči govoreći o Željkovom koncertu na godišnjicu zločinačke akcije "Oluje".

- Odrastala sam isključivo slušajući Željka Bebeka i Stanišu Stošića jer je moj otac samo te ploče kupovao i u mojoj kući su samo ta dva pevača mogla da se čuju. Ovo je klasični primer da muzika ne objašnjava karakter, iako bi trebalo. Međutim, karakter nije muzika, to nije nešto što se vremenom stiče već nešto sa čime se rađa. Podvlačim da žalim utrošeno vreme koje je meni kao detetu bilo oduzeto slušajući zverolikog Željka Bebeka i njemu slične koji su se demaskirali na našoj grbači, na našoj grbači su uzimali pare i na našoj grbači su se demaskirali - započela je pevačica, a potom se osvrnula na ostatak estrade:

Željko Bebek

Goran Srdanov

 

- Ćute jer ne žele da se zameraju to je ključna stvar, jer trebaće im da pevaju na tom području pa eto. Takvi malograđani i takve pokondirene tikve su nas i upropastile zato što su bezbožni seljaci došli i napunili Beograd. Svako ko ćuti i ne oglašava se povodom ovog što je Bebek uradio, trebalo bi da se stidi, ali nije on jedini, ima mnogo Bebeka, jedan po jedan samo niču - rekla je Vendi za Informer.

"Oluju treba slaviti, Tuđman nam je to omogućio!"

Mnogi su bili ubeđeni da je ovo prvi put da je Bebek nastupao na jednom ovakvom "događaju", ali prevarili su se.

Željko je već jednom nastupio na proslavi "Oluje" i to davne 2012. godine, kao gost na koncertu Marka Perkovića Tompsona, poznatog po izrazitim nacionalističkim stavovima.

Željko Bebek

E-stock

 

Na pitanje novinara šta za njega znači „Oluja”, roker je svojevremeno slikovito objasnio i izjavio, po mnogima, skandalozne stvari, budući da je u toj istoj Srbiji gradio karijeru.

– To je najveći događaj koji se dogodio u hrvatskoj istoriji! „Oluja” je bila potpis na sve što je učinjeno za osamostaljenje i uspostavljanje nezavisne hrvatske države. „Oluja” je akcija s kojom smo napokon dobili Hrvatsku, bez obzira na to što nas je svet priznao i pre, još u vreme kada je predsednik Tuđman svojim delovanjem i svojim radom sve to osigurao. Slaviti dan „Oluje” nije nam samo pravo, nego i obaveza svakog Hrvata koji voli svoju domovinu - izjavio je Bebek tada za Dnevni.avaz.

Bebek nije jedini koji je pevao na dan "Oluje". 

Pre nekoliko godina, povodom godišnjice vojno-policijske akcije "Oluja", tokom koje je ubijeno najmanje 1.886 osoba srpske nacionalnosti i proterano najmanje 250.000 stanovnika bivše Republike Srpske Krajine, pevala je Jelena Rozga. 

Njen postupak izazvao je bes stanovnika Srbije, ali ono zbog čega je ova pevačica bila na udaru jeste i njen nastup nakon skandala. 

Ono što je još skandaloznije je i činjenica da je Bebek zakazao nastup u Sava centru za novembar.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Душка

06.08.2024 21:53

Било би крајње време да почнемо да поштујемо себе и државу у којој живимо.Како ове певаче који олајвју Србе ,није срамота да се појаве у Србији?