Hrvatska
Foto: EPA/EPA-EFE/ANTONIO BAT

Juče je na stadionu Gospin Dolac u Imotskom održan koncert sa izvođačima Matom Bulićem, Draženom Zečićem i Markom Perkovićem Tompsonom.

Grad je bio ispunjen bakljama, zastavama sa prvim belim poljem i majicama HOS-a koje imaju skandalozni ustaški slogan „Za dom spremni“.

Okupljeni su pevali uz ustašku pesmu „Evo zore, evo dana“, poznatu i kao „Jure i Boban“, pišu hrvatski mediji, takođe šokirani ovim potezom.

 

 

Pored toga, neko je prekrio spomenik pesniku Tinu Ujeviću zastavom HOS-a i postavio mu šešir, javlja Dalmacija News.

Sve ovo je organizovano povodom 29. godišnjice hrvatske vojne operacije i zločina „Oluja“, počinjene nad Srbima.

Bivši pripadnici HOS-a, predvođeni Markom Skejom, uzvikivali su ustaški pozdrav, dok se u jednom od kninskih kafića mogla čuti pesma „Evo zore, evo dana“.

Ipak, brojni Hrvati su osudili ovaj potez, kao i hrvatski mediji, te pozvali Evropu hitno da reguje, budući da je Hrvatska takođe u Evropskoj uniji, te da se ovakvi potezi ubuduće strogo sankcionišu.

Iz kafića se takođe čule ustaške pesme

Iz nekog kafića u Imotskoj je glasno puštena pesma "Evo zore, evo dana", poznata i kao "Jure i Boban", koju su mnogi od prisutnih na trgu zapevali.

Bilo je i podignutih ruku u znak nacističkog pozdrava, ali je onda neko te video snimke prijavio TikToku, pa su izbrisani.

Alo/Telegram.hr

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Nada

07.08.2024 18:15

Nema leka za Hrvatsku - ni morfijum im nemoze pomoci da se izlece od bolesti !