Hrvatska
Foto: Alo/Printscreen/Twitter

Dugoočekivani samostalni koncert Marka Perkovića Thompsona, koji je nakon dvogodišnje pauze nastupio pred publikom, protekao je bez većih incidenata, osim nekoliko intervencija redarske službe.

Međutim, neposredno nakon završetka nastupa u Imotskom, došlo je do fizičkog obračuna.

Prema izveštajima koje prenosi Slobodna Dalmacija, oko dvadeset do trideset minuta nakon koncerta, dve grupe pijani momci sukobile su se i fizički obračunale.

Očevici navode da je ubrzo stiglo desetak policajaca iz interventne jedinice Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Koncert u Imotskom

printskrin

 

Iako su pokušali da intervenišu, sukob je potrajao i policajci su morali da upotrebe sredstva prisile i uhapše nekoliko učesnika, za koje je poslat policijski kombi.

Policijska uprava trenutno vrši uviđaj i istražuje ovaj incident, ali još uvek ne objavljuju detalje dok se postupak ne završi.

Ističe se da je sam događaj u Imotskom, uključujući Tompsonov koncert na stadionu Gospin dolac, prošao bez ozbiljnijih teških kaznenih dela, teških povreda ili oštećenja imovine.

Detaljni izveštaj o svim policijskim postupcima biće objavljen nakon što se kompletira istraga, piše Jutarnji.hr.

"Hrvati skandirali ustaške pozdrave"

Pre nastupa Marka Perkovića Tompsona, Mate Buljića i Dražena Zečića, koji je održan u Imotskom, okupljeni su se pripremali na glavnom gradskom trgu.

Na koncertu pod nazivom „Imotski pamti“ pripreme su uključivale baklje i zastave HOS-a sa ustaškim pozdravom „Za dom spremni“, kao i izvođenje ustaške pesme.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading