Jost Klajn
Foto: Profimedia/Profimedia

Holandski muzičar Jost Klajn bio je diskvalifikovan sa ovogodišnje Evrovizije zbog navodnog napada na fotografa.

Međutim, istraga tog incidenta sada je obustavljena zbog nedostatka dovoljno čvrstih dokaza, kako piše holandski AD.

Jost Klajn

Profimedia

 

Tužitelj Fredrik Jonson je objasnio da je istraga prekinuta jer nije bilo moguće dokazati da su Klajnove radnje izazvale "ozbiljan strah" ili da je imao takvu nameru. Iako je Klajn nasilno pomerio ženinu kameru, brzina događaja i različita svedočenja dovela su do različitih percepcija incidenta.

Jost Klajn se povodom ovog prekida istrage oglasio na svom Instagram profilu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Joost Klein (@joostklein)

 

- Poslednjih nekoliko meseci su bili užasni. Iako volim da nastupam bilo gde na svetu, nešto nije bilo kako treba. Zašto smo morali tako dugo da čekamo na odgovor? Svakog dana sam se osećao nesigurno, iako sam znao istinu. Nema slučaja protiv mene, zato što slučaja nikad nije ni bilo. Trebalo bi da se brinemo jedni o drugima, podržavamo se međusobno i treba svi da se okupimo. Kompanije samo žele da zaštite svoj novac, a mene su koristili kao štit. Selo protiv grada... E, pa pogodite? Ljubav uvek pobeđuje! Verujte u proces! Iako sam izgubio svaku nadu - napisao je.

Holandski javni servis "AVROTROS" pozdravio je odluku o odbacivanju istrage protiv Klajna, navodeći u saopštenju "da nije bilo dokaza za krivično delo".

Podsetimo, muzičar je diskvalifikovan samo nekoliko sati pre velikog finala.

Jost je porekao da je bio agresivan prema fotografu, a njegov advokat tvrdi da je pevač imao dogovor s organizatorima da ga se ne fotografiše po silasku s pozornice, što ona nije poštovala.

Klajn je trebao da predstavlja Holandiju sa pesmom Europapa. Uprkos diskvalifikaciji, postigao je značajan uspeh - njegov hit Europapa ima 47 miliona pregleda na Jutjubu.

Alo! / Telegraf

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading