festival filmskog scenarija
Foto: Alo/Foto: Alo!

Zvanično otvaranje 48. festivala Filmskog scenarija okupio je preko 300 gostiju iz filmske industrije, uključujući mnogobrojne poznate glumce, scenariste, reditelje, producente u Vrnjačkoj banji.

Na Trgu kulture, koji je središnji deo banjske promenade, vatrometom je označen početak najvećeg praznika za ljubitelje sedme umetnosti. Ove godine nagrada ,,Zlatno pero Gordana Mihića“ svečano je uručena scenaristkinji Biljani Maksić za izuzetan doprinos u nacionalnoj kinematografiji.

festival filmskog scenarija

Foto: Alo!

 

Dok je nagradu Zlatnik sa likom Cara Konstantina za izuzetan doprinos scenariju dodeljena glumcu Marku Janketiću. Na Trgu kulture početak festivala je obeležio koncert benda ,,Šlagvort'', te je publika prvog dana festivala uživala uz muziku iz filmova, nakon čega je usledio defile učesnika crvenim tepihom među kojima su bili Vojin Ćetković, Husein Husa Alijević, Milica Milša, Miljan Prljeta, Mirka Vasiljević, Andrej Šepetkovski, Marina Ćosić, Zlata Numanagić, Iva Štrljić, Daniel Sič, Marko Janketić, Dragan Marinković, Miljana Gavrilović, Kistina Kika Jovanović, Voja Nedeljković u ulozi voditelja i mnogi drugi.

Ogroman broj posetilaca nestrpljivo je iščekivao prvu banjsku premijeru filma ,,Bauk“ po scenariju Gorana Radovanovića. Film koji nas vodi kroz dramatične događaje bombardovanja Srbije iz perspektive osmogodišnjeg dečaka Save, čiji lik tumači Jakša Prpić, sin naše poznate glumice Anđelke Prpić, premijerno je prikazan prve večeri festivala. Ovaj film okupio je iskusne glumce među kojima su Vojin Ćetković, Miloš Biković, Sara Klimoska i mnogi drugi koji su na maestralan način odgovorili zadatku.

Na letnjoj pozornici “Danilo Bata Stojković” su se poklonili glumci i ekipa iz filma „Bauk“. Mlađen Crkvenjaš u ulozi čoveka u skloništu, Vuk Saletović u ulozi seljaka, Ninonslav Ćulum u ulozi monaha ujedno i pomoćnik režije, Asen Vapcarov Ace kompozitor, Ljubomira Stojanova koproducentkinja filma, Nikolaj Mutafčijev producent filma, Jasenka Jasinger-Radovanović producentkinja filma, Milena Jakšić u ulozi učiteljice, Anđelija Filipović u ulozi Milice, Jakša Prpić u ulozi Save, Sara Klimovska u ulozi Savine majke, Vojin Ćetković u ulozi sveštenika i Goran Radovanović reditelj i scenarista.

Odmah nakon premijere filma ,,Bauk’’ prikazan je film „Poslednji strelac’’ scenariste Branislava Jankovića. Priča o bivšem pripadniku tajnih službi, Nenadu Kuruzoviću, čija je supruga ubijena u zasedi namenjenoj njemu od strane narko dilera koji beži preko granice, a godinama kasnije se vraća u Beograd, gde se dešava zaplet, privukao je ogrmnu pažnju javnosti. U glavnoj ulozi je neprevazidjeni Nenad Jezdić, a pored njega igraju i mnogi poznati glumci koji imaju zapažene uloge kao što su Miloš Timotijević, Miodrag Miki Krstović, Nataša Marković i mnogi drugi. Aplauz je govorio više od reči.

Publici su se poklonili glumci Nenad Jezdić u ulozi Nenada Kuruzovića, Aleksandra Belošević u ulozi Barbare, Jelica Kovačević u ulozi Lole, Tamara Belošević izvršna producentkinja filma i Branislav Janković scenarista.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading