Maja Manojlović
Foto: Promo/Promo

Očuvanje zdravlja glasa i kontinuirani rad na njegovom razvoju su od suštinskog značaja za svakog izvođača. Inspirisana dugogodišnjim radom sa pevačima različitih profila, vokalni pedagog Maja Manojlović pokrenula je jedinstven projekat u celoj regiji – „Escape vokalni kamp“ koji predstavlja mesto sveobuhvatnog obrazovanja u oblasti vokalne tehnike.

Ovaj specijalizovani kamp održava se drugu godinu za redom, ove godine od 18. do 22. septembra nedaleko od Banjaluke i pruža jedinstvenu priliku za sve ljubitelje muzike da kroz stručno vođene radionice i individualni rad unaprede svoj glas. „Naš kamp je mesto gde ljudi mogu da istraže i razviju svoj glas, ali i da nauče kako da ga pravilno koriste i očuvaju. Važno je razumeti koliko je glas dragocen i kako ga možemo zaštititi od povreda," ističe Maja Manojlović.

Maja Manojlović

Promo

 

Tokom kampa, učesnici će imati priliku da zajedno sa vokalnim pedagogom Majom Manojlović rade na tehnici disanja, pravilnom korišćenju vokalnog aparata, interpretaciji pesama i scenskom nastupu. Program je prilagođen svim nivoima pevačkog iskustva, omogućavajući i početnicima i iskusnim pevačima da pronađu izazove i unaprede svoje veštine. Ove godine program kampa je unapređen radionicom songwriting-a koju će voditi kantautorka Hristina Vuković i tako učesnike provesti kroz proces stvaranja pesme i razvoja autentičnosti umetnika. Uz Hristinu, tokom pet dana trajanja kampa u radionicama će učestvovati i kantautorka Zoe Kida, koreografkinja Ana Mazalica i fitness trenerica Aleksandra Stupar. Pored radionica, polaznici će uživati u prirodnom okruženju, učestvujući u aktivnostima na otvorenom koje doprinose opuštanju i balansu između rada i odmora.

Jedna od ključnih posebnosti „Escape vokalnog kampa“ je individualni pristup koji omogućava svakom učesniku da radi na specifičnim aspektima svog glasa. Maja Manojlović se trudi da prepozna jedinstvene potrebe svakog polaznika i pomogne im da dostignu svoj puni vokalni potencijal. „Svako ima svoj jedinstveni glas, a moj zadatak i zadatak ostalih mentora je da pomognemo ljudima da taj glas razviju i zaštite. Kroz individualni rad, trudićemo se da postignemo najbolje rezultate," naglašava Manojlović.

„Escape vokalni kamp“ nudi priliku za sve koji žele da unaprede svoje vokalne sposobnosti, očuvaju zdravlje glasa i provedu kvalitetno vreme u kreativnom okruženju. Kamp u blizini Banjaluke predstavlja savršen spoj muzike, prirode i profesionalnog usavršavanja, omogućavajući učesnicima da se u potpunosti posvete razvoju svog glasa. Prijave su otvorene do 1. septembra.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading