Aleksandra prijović
Foto: Privatna arhiva/Jurica Cvitanić

Poreska uprava Crne Gore naplatila je 93.881,70 evra poreza od honorara domaćih i inostranih muzičara za nastupe u junu i julu ove godine, što znači da im je isplaćeno ukupno 625.866 evra.

Porez na honorare iznosi 15 odsto, a oporezivanje se vrši zavisno od toga da li isplata ide direktno izvođačima ili posrednicima.

Aleksandra Prijović

Alo

 

Iako je Poreska uprava saopštila da tokom inspekcijskih nadzora nisu utvrđene nepravilnosti u obračunu poreza, ostaje nejasno da li su muzičari primali dodatni novac "na ruke".

Prema nezvaničnim informacijama, honorari za nastupe na crnogorskom primorju u protekla dva meseca kretali su se od 10.000 do više od 20.000 evra.

Ko je zaradio najviše novca? 

Prema izvoru "Vijesti", gotovo svi imaju fiksne cene za nastup, izuzev regionalno popularne Aleksandre Prijović, koja honorar navodno određuje na osnovu prodatih ulaznica za njen nastup.

Pop diva Jelena Karleuša navodno traži honorar nešto veći od 20.000 evra.

Jelena Karleuša

Alo

 

Kontroverzni reper Dragomir Despić, poznatiji kao Desingerica, navodno nastupa za 10.000 do 12.000 evra. On je pre desetak dana bio prinuđen da napusti Crnu Goru jer, prema nezvaničnim informacijama, nije imao urednu dozvolu za rad, ali ni prijavljeno boravište na primorju gde je nastupao gotovo svake večeri.

Iz istog izvora saznaju da je za Teu Tairović, Sašu Matića, Acu Pejovića i Maju Berović potrebno izdvojiti oko 20.000 evra, honorar Tanje Savić je između 10.000 i 12.000, a Ace Lukasa od 15.000 do 20.000.

Organizatori nastupa Nataše Bekvalac treba da izdvoje od 12.000 do 15.000, a za Milicu Pavlović 15.000 evra.

Nataša Bekvalac

Foto: Easy production

 

Turističke organizacije Glavnog grada Podgorica, Nikšića i Ulcinja, dostavile su "Vijestima" informacije o isplati honorara muzičarima u njihovim organizacijama ili manifestacijama koje su finansijski podržale.

Organizatori nastupa u Ulcinju, Nikšiću i Podgorici su takođe dostavili podatke o isplaćenim honorarima, pri čemu su najviše plaćeni koncerti grupe "Riblja čorba" i "Tropico band".

Alo!/Vijesti

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading