Karmen Barić
Foto: Printscreen/Youtube/MostBeautifulTvPresenters

Okružni sud u Zadru na nedavnoj sednici veća odbio je žalbe Karmen Barić (35) i Lane Babić (28) kao neosnovane pa se potvrđuje prvostepena presuda.

Pravosnažno su osuđene zbog pretnji smrću Tomislavu Đakiću (26), sinu HDZ-ovog saborskog zastupnika Josipa Đakića (63) iz Pitomače, tvrde hrvatski mediji. 

Kako piše u pravosnažnoj presudi, bivša TV voditeljica Barić i njena prijateljica Babić u martu 2020. došle su do Đakićevog stana u Zagrebu te mu u više navrata pretile rečima: "Ubićemo te, izađi napolje, neće ti ni policija pomoći, ti si naš".

Inače, Karmen je pre 16 godina bila voditeljka emisije Automotiv, a pre toga radila je i kao model u reklamnim kampanjama.

Đakić je u stanu bio s devojkom Marijom Sabljo koja je zbog straha pozvala policiju. Karmen i Lana tada su uhapšene.

Pravosnažno su osuđene na po osam meseci uslovnog zatvora. Kazna zatvora neće se izvršiti ukoliko optuže u roku proveravanja od dve godine ne počine novo kazneno delo.

Lana se na sudu branila kako je bila revoltirana činjenicom da je dan ranije Tomislav Đakić zvonio na interfon njenih roditelja i vikao zašto mu ona ostavlja preteće letke, zbog čega su ona, Karmen i prijatelj došli na vrata Đakićevog stana.

Opovrgle su da su mu pretile smrću.

Sve je počelo nakon ranijeg incidenta na benzinskoj pumpi u Zagrebu kad su se Đakić i njegova devojka potukli s Karmen i Lanom, zbog čega je intervenisala i policija.

Svo četvoro prekršajno su prijavljeni, ali oslobođeni su jer sud nije uspeo da utvrdi ko je kriv.

- Evo Đoke kretena - navodno je povikala Karmen.

Đakić je na to uzvratio:

- Ne obraćajte mi se, k***e iz Dubaija. Lana, ti si k***a i ideš po Montrealu.

Nakon teških reči, četvorka se potukla.

Karmen je u svojoj obrani nije priznala krivicu, te rekla da je problem nastao zato što je Đakićeva devojka Marija ljubomorna jer je njen dečko, zaljubljen u Lanu.

Đakić je u obrani pak upozorio kako su te noći na benzinskoj pumpi napadnuti on i njegova devojka, što se može videti i na nadzornim kamerama.

Svedok, inače radnik na benzinskoj, rekao je kako je bila gužva jer su svi pred zatvaranje došli po alkohol.

Nakon izvođenja svih dokaza i pregledavanja snimaka sa nadzornih kamera, sud je pozvao policiju da ispravi optužni predlog, odnosno pravilno navede redosled optuženika jer to nije odgovaralo činjeničnom opisu.

Kako policija to nije učinila, već je odjednom dodala i "trećeokrivljenog Tomislava Šukića, što je novo ime i prezime u celom činjeničnom opisu", sud nije imao izbora već da odbaci optužni predlog. 

Tri meseca kasnije, u junu 2020. godine, Đakića su uhapsili i kazneno prijavili jer je navodno pijan vređao četvoricu policajaca ispred restorana u Zagrebu.

Kako je 24sata.hr ranije pisao, čim je ugledao policajce, Đakić je počeo da viče na njih i da ih psuje.

Galamio je: "Znate li vi ko sam ja?" te pretio da će "svi dobiti otkaz", tvrdili su hrvatski mediji. Bez obzira što su ga više puta upozorili da se smiri i prestane s vređanjem, nastavio je.

Zbog toga su ga priveli u stanicu gde su mu izmerili koncentraciju od 1,5 promila alkohola u organizmu.

Alo!/24sata.hr

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading