NADAM SE DA ĆEMO POPITI NAŠE PIĆE DO KRAJA... Prijatelj Bore Čorbe rasplakao izjavom, reči kidaju dušu
Foto: Alo/Alo

Poznati slovenački muzičar Vlado Kreslin već dugo poznaje Boru Đorđevića.

Ovaj renomirani rok i folk umetnik se za domaće medije podelio sećanja na svoje prvo upoznavanje sa frontmenom grupe "Riblja čorba".

- Mi se poznajemo od kraja 80-ih godina. Imali su tad koncert u Dvorani Tivoli u Ljubljani i on je poslao nekog po mene. Hteo je da me upozna jer je bio nabavio moj LP i kasetu. Oduševio se mojom muzikom koju sam do tad snimio, rekao mi je da mu je sve to super. Zauvek će mi u sećanju ostati sedenje u jednoj krasnoj krčmi celo jedno popodne. Bora je pio rakijicu, a ja polako špricere. Odatle je otišao na koncert - započeo je priču Kreslin, pa nastavio:

Bora Čorba

Alo

 

- Uvek kad smo se viđali super smo se provodili. Znam da je jako bolestan sad, al od informacija samo znam ono što sam video iz medija. Čorba je oduvek bio popularan u Sloveniji. U vreme onih ratova ljudi ovde su mu zamerili neke njegove izjave. Ipak, i pored toga on je došao da živi u Ljubljani, postao je naš zet - dodao je muzičar.

Poželeo Bori brz oporavak

- Velika je tuga kad se čuju ovako teške vesti o prijatelju, a posebno kad je još i muzičar u pitanju. Želim mu sve najbolje i nadam se da ćemo opet popiti u krčmi to naše piće do kraja - zaključio je Kreslin.

Otkriveno zbog čega Bora i Balašević nisu pričali 40 godina

Slavni roker Bora Đorđević trenutno se nalazi u bolnici u Ljubljani, gde se lekari neumorno bore za njegov život.

Ovaj poznati roker, koji je ostavio dubok trag u muzičkoj sceni Srbije, poznat je, ne samo po svojim pesmama koje su osvojile generacije, već i po svojim oštrim političkim stavovima i velikoj ljubavi prema otadžbini.

Njegov odnos sa Đorđem Balaševićem, koji je započeo saradnju sa njim tokom rane faze karijere, trajao je više decenija. Konflikt između njih je započeo još sedamdesetih godina, kada je Balašević kritikovao pesmu "Lutka sa naslovne strane" grupe "Rani mraz", u kojoj je Bora bio član. Zbog neslaganja oko ove pesme, Bora je napustio grupu i raskinuo saradnju sa Balaševićem.

Alo/Kurir

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading