Feđa Stojanović
Foto: Alo/Alo

Glumac Feđa Stojanović je 2017. godine doživeo duboku porodičnu tragediju koja je mnoge rastužila.

Glumac je izgubio sina jedinca, Uroša, koji je iznenada preminuo u 44. godini života.

- Uroš nije imao nikakvih problema. Oženio se pre tri meseca. Žena mu je glumica s našim prostora koja je tamo počela da gradi karijeru. Zavoleli su se. Sve je to tako kratko trajalo - pričao je tada Feđa, koji je primio poziv iz Amerike da su njegovog sina pronašli mrtvog.

Feđa Stojanović

Printscreen

 

Glumac je bio u stalnom kontaktu sa sinom, koji nikada nije davao znakove da se suočava s problemima. 

- Išao je pre pola godine na neki pregled. Utvrdili su da je potpuno zdrav. Čekao je da krene da snima svoj film. Ne znamo još uzrok smrti, samo pretpostavljamo da je srčani udar. Verovatno će se ispostaviti da mu je stalo srce - jedva je izgovorio tada Feđa.

- Bio je ekscentrična osoba, takav je rođen i sve što sam bolovao zbog njega, bolovao sam dok je bio sasvim mali jer sam shvatio da je on takav i da ništa ne pomaže. Imam utisak da mu je moj razvod od njegove majke veoma teško pao i da se sa time nije pomirio do kraja života - govorio je glumac.

Feđa Stojanović

Alo

 

Sin je bio poznat po svojoj povučenosti, uključujući i to da se venčao u Americi, a da nije obavestio nikoga o tome.

- Poslednjih godina smo kontaktirali isključivo mejlom jer je zabranio da mu telefoniram i to samo zato što sam ga, po njegovom mišljenju, gnjavio. Devet godina nije dolazio u Srbiju jer se posle filma "Čarlston za Ognjenku" očigledno razočaorao u neke ljude. On je ovde imao fantastične prijatelje što se potvrdilo i na komemoraciji u Jugoslovenskoj kinoteci, ali bilo je i ljudi koji ga nusu voleli. Kada je krenuo u Ameriku rekao je da u Srbiju može da se vrati samo u metalnom kovčegu. Nažalost, to se i obistinilo - pričao je Feđa.

Nakon smrti sina, Feđa je imao zdravstvene probleme za koje javnost nije ni znala. Morao je da se podvrgne operaciji zbog tumora na bubregu, pri čemu mu je jedan bubreg bio odstranjen. Iako se uspešno oporavio i vratio poslu, njegovo zdravlje se dodatno pogoršalo zbog pandemije koronavirusa 2020. godine. Na kraju, Feđa je preminuo 5. maja 2021. godine.

Na njegovoj sahranu prisustvovali su članovi porodice, prijatelji i kolege.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading