Dragan Maksimović
Foto: Printscreen/Foto: Youtube

Pre tačno 24 godine, naš poznati glumac Dragan Maksimović Maksa brutalno je napadnut od strane huligana. Nažalost, Maksimović je preminuo dva meseca nakon ovog tragičnog incidenta.

Napad se dogodio 18. novembra 2000. godine u nekadašnjem restoranu "Beli grad". Huligani su, nakon što su izgubili utakmicu, pomislili da je Maksimović pripadnik romske zajednice zbog njegove tamnije puti, što je bio razlog za njihov nemilosrdan napad koji je Beograd tada ostavio u šoku.

Maksimović je bio astmatičar, dijabetičar i operisan od katarakte, pa nije mogao da se odbrani zbog rizika po svoje nedavno operisano oko. Vlasnik restorana nije pružio pomoć, već je izbacio sve napadače na ulicu gde je brutalno nastavljen napad, dok su prolaznici ignorisali situaciju.

Nakon što su napadači pobegli, Dragana je rođak odvezao u Urgentni centar gde su otkriveni prelomi butne kosti i karlice. Početkom februara, Maksimović je pao u komu iz koje se nikada nije probudio.

NIje želeo da identifikuje napadače

Do poslednjeg trenutka, Maksimović je odbijao da identifikuje napadače, moleći da ne budu uhapšeni. Tako su počinitelji ovog nasilnog čina ostali neidentifikovani do danas.

Na mestu gde se incident dogodio postavljena je spomen-ploča u čast Dragana Maksimovića, posvećena njegovom sećanju.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading