Jelena Đokić
Foto: ATA IMAGES/Foto: Ataimages

Film “78 dana”, čija je radnja smeštena u period bombardovanja tokom 1999. godine, sinoć je prekijerno prikazan.

Glumica Jelena Đokić je otkrila svoja iskustva sa seta.

- Trudila sam se da im ne smetam, da se više prilagodim njima, sve ostalo bi bilo fejk. Trudila sam se da uđem u njihov svet, prirodnost, bez šminke, moja uloga nosi drugu boju kao roditelj koji raste zajedno sa njima tih 78 dana bombardovanja, tu su druge boja, mnogo više bola i brige, za razliku od njih koji nose brigu i nežnost - priča ona i dodaje:

- Svi mi nosimo ožiljke koje smo nekako naizgled zašili, malo je dovoljno da ti šavovi popucaju. To su neke otvorene rane sa kojima smo mi prosto naučili da živimo.Jelena je otkrila šta joj je bilo najprimamljivije dok je čitala scenario i šta je presudilo da prihvati ovakvu ulogu.

Jelena Đokić

Foto: Ataimages

 

- Rediteljkina je ideja kako da pristupi celoj ovoj priči kao jedan dokumentarni pristup, u smislu da ceo film izgleda kao pronađena video-kaseta i neizostavnost najprirodnije moguće igrati da ne bude da se čita bilo šta kao igrano ili glumljeno, predivna deca koja sa kojima je veliki izazov igrati zato što oni nose sa sobom prirodnu potrebu za igrom i samozaboravom, što mi glumci i odrasli zaboravljamo i treba uvek da učimo ispočetka. Tako da sam zaista uživala i sve ove nagrade koje sam dobijala po svetu, to je sve iz glave, ove neviđene osobe Emilije Gašić - ispričala je Đokićeva na sinoćnjoj premijeri.

- Toliko vraća veru i bitnost u ono ljudsko i međuljudsko, ono božansko što je između nas. Ništa spolja, pogotovo danas u ovom svetu Avatara, Instagrama, crvenih tepiha - rekla je ona. 

Alo!/Blic

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading